«Наше завдання – забезпечити прозорість вступної кампаніїї 2011 року»

11_vstupnakampanija2

     17 червня в Чернівецькому економіко-правовому коледжі начальник Головного управління освіти і науки провів нараду з керівниками ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації щодо організованого проведення вступної кампанії 2011 року. За словами Михайла Йозефовича, одним із основних критеріїв успішної вступної кампанії, є поінформованість абітурієнтів та батьків. «У приймальних комісіях повинні бути зразки всіх документів, які необхідно заповнити абітурієнту, прописані правила вступу, перелік та професійно-кваліфікаційна характеристика спеціальностей того чи іншого вузу. Також, необхідно організувати через ЗМІ роз’яснювальну роботу щодо особливостей вступу на навчання», – зауважив у своєму виступі начальник Головного управління.

     До початку прийому документів від вступників залишилось 17 днів. І як зазначив Михайло Йозефович, у працівників вищих навчальних закладів є ще трохи часу, щоб проаналізувати стан підготовки приймальних комісій до прийому громадян на навчання. «Важливим є питання професійної підготовки технічного персоналу приймальних комісій. Толерантне ставлення членів приймальних комісій до абітурієнтів та батьків – це запорука ефективної роботи навчального закладу у період вступу», – відзначив М.Й.Бауер.

     Сьогодні принциповим питанням є створення матеріально-технічної бази у відповідності до переліку спеціальностей. «У погоні за студентами ми повідкривали чимало нових спеціальностей, не маючи при цьому належної матеріально-технічної бази. Тому, у кожному навчальному закладі, відповідно до спеціальності, повинна бути створена база, своєрідна лабораторія», – наголосив начальник Головного управління освіти і науки.