Справжнє свято - акція милосердя студентського профкому

akcija_myloserdya

Студенти Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу влаштували для маленьких вихованців спеціального дошкільного закладу № 31 для розумово відсталих дітей справжнє свято. Ініціаторами цієї акції стали члени комітету милосердя студентського профкому коледжу Ольга Мігован та Клавдія Пентескул. Дівчата вже неодноразово відвідували подібні заклади, організовували збір коштів та долучали до цього адміністрацію коледжу.

Звісно, не можна приходити в гості з порожніми руками, тому дівчатка принесли солодощі та подарунки. Ну а найголовнішим сюрпризом стали клоуни. Варто було бачити щасливі усміхнені обличчя діток, коли їм показували фокуси та гралися з ними в цікаві ігри.

У садочку виховуються 34 дитини, функціонують три групи, одна з яких цілодобова. Перебування діток тут є цілком безкоштовним.

З такими дітками важко працювати, але до них вихователі вже приросли душею. Колишня завідуюча, Франческа Курченко (Сташевська), пропрацювала до пенсії, а потім залишилась в садочку вихователькою

«Головне завдання нашої установи – підготувати дитину до навчання у допоміжній школі. Звісно, є такі дітки, які потім ідуть до звичайної школи, проте, на жаль, таких випадків дуже мало. – розповідає завідуюча Тетяна Новожилова, - Нам допомагають небайдужі до долі дітей-інвалідів добрі люди, зокрема і студенти вашого коледжу» .

 

blago