Стажування викладача

Андріука Валентина Володимирівна

Наказом №48 від 24.01.2013 року затверджено «ПОЛОЖЕННЯ про підвищення кваліфікації та стажування педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів».

Викладач Андріука В.В. пройшла навчання за програмою CS50 Harvard University яке було спрямоване на оволодіння, оновлення та поглиблення спеціальних фахових, науково-методичних, педагогічних компетентностей, у тому числі вивчення зарубіжного досвіду навчання студентів, що сприяє якісному виконанню посадових обов’язків викладача та розширенню компетенції.

За програмою навчання викладачем Андріукою В.В. були прослухані ряд лекцій та виконані практичні завдання курсу.

ПРО КУРС

Курс CS50 Гарвардського університету вважається найкращим курсом з основ програмування в світі. Про його легендарний статус свідчить те, що в 2015 році Єльський університет відмовився від власного вступного курсу програмування для першокурсників на користь використання курсу CS50 в своєму навчальному процесі! Станом на 2015 рік офлайн версія CS50 також є найпопулярнішим курсом за вибором в Гарвардському університеті.

Курс розрахований як на повних новачків, так і на тих слухачів, хто вже має невеликий стартовий досвід в програмуванні.

ПРОГРАМА КУРСУ

Курс навчить:

  • Широкому і ґрунтовному розумінню інформатики та програмування.
  • Як мислити алгоритмічно та ефективно вирішувати проблеми за допомогою програмування.
  • Таким концепціям як абстракція, алгоритм, структури даних, інкапсуляція, управління пам’яттю, основи комп’ютерної безпеки, розробка програмного забезпечення і web-розробка.
  • Основам відразу декількох мов програмування, зокрема, C, PHP і JavaScript, а також технологіям SQL, CSS і HTML.
  • Познайомить з процесом розробки і презентації власного проекту з програмування.

Практичні завдання курсу базуються на реальних кейсах зі сфер біології, криптографії, фінансів, судово-медичної експертизи та розробки ігор.

Оригінал курсу - CS50 «Introduction to Computer Science» під ліцензією Creative Commons доступний англійською мовою на сайті http://cs50.tv.

2016