Спеціальність: "Харчові технології"

Галузь знань G Інженерія, виробництво та будівництво
Спеціальність G13 Харчові технології
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Харчові технології
Харчові технології
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки 5 місяців
на основі базової середньої освіти – 3 роки 5 місяців
Форми навчання денна,заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК 1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Харчова хімія
  • ОК 13. Біохімія
  • ОК 14. Мікробіологія та фізіологія
  • ОК 15. Гігієна і санітарія
  • ОК 16. Процеси і апарати харчових виробництв
  • ОК 17. Основи інженерної  та комп’ютерної графіки
  • ОК 18. Бухгалтерський облік
  • ОК 19. Технологія виробництва кулінарної продукції
  • ОК 20. Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
  • ОК 21.Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
  • ОК 22. Управління якістю і НАССР харчової продукції
  • ОК 23. Товарознавство продовольчих товарів
  • ОК 24. Устаткування закладів ресторанного господарства
  • ОК 25. Економіка підприємства
  • ОК 26. Технологія виробництва кондитерської продукції
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Технологічна практика
  • ОК 29. Переддипломна практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 2. Основи підприємництва
  • ВК 3. Естетика у закладах ресторанного господарства
  • ВК 4. Спеціальне малювання та декоративна пластика
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Психологія та етика ділових відносин
  • ВК 7. Технологія напоїв з основами барної справи
  • ВК 8. Основи маркетингу
  • ВК 9. Інноваційні технології в ресторанному господарстві
  • ВК 10. Трудове право

Якщо Ви бажаєте:

  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • шеф кухарем;
  • су-шефом;
  • завідувачем виробництва;
  • техніком - технологом;
  • техніком-лаборантом;
  • майстром виробничого навчання;
  • спеціалістом з якості продукції та обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ!

Спеціальність Харчові технології орієнтована на розвиток професійних компетентностей фахівців для здійснення ефективної діяльності підприємств харчової промисловості, які застосовують основні поняття і принципи проєктування та функціонування підприємств харчової промисловості і закладів ресторанного господарства, систему управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутність та параметри технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципи розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій, а також сучасне технологічне і лабораторне обладнання, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення. Освітньо-професійна програма «Харчові технології» має численні професійні переваги, які сприяють успішній кар'єрі, а саме:

  • уміння впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів з врахуванням принципів інтенсифікації технологічних процесів;
  • знання технологічних процесів на основі розуміння їх сутності з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення.
  • уміння організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів досліджень;
  • уміння забезпечувати якість харчових продуктів у межах сучасних систем управління якістю та безпечністю на основі системи знань про закономірності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу та під час зберігання харчових продуктів;
  • уміння розробляти нові та удосконалювати існуючі харчові технології з метою реалізації принципів ресурсозаощадження та раціонального харчування;
  • знання та вміння обирати та експлуатувати технологічне обладнання харчових виробництв, модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці);
  • знання з формування стратегії в галузі харчових технологій;
  • впровадження та розробка ефективних методів організації праці.

Матеріально-технічна база коледжу, наявність висококваліфікованих викладачів, практичних спеціалістів створюють умови, які забезпечують засвоєння глибоких знань, надбання професійних умінь, необхідних майбутнім фахівцям. Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої практики в кращих ресторанах міста та області.

Де працюють наші випускники?

Кафе, бари, ресторани, фабрики з виробництва готової іжі, виробництва заморожених продуктів, продуктів тривалого зберігання, кейтерингові компанії, заклади з доставки харчової продукції, веганські заклади ресторанного бізнесу, пункти харчування у дитячих садках, школах, лікарнях, крафтові виробництва десертів, сиру, піци, напоїв та інших продуктів, кулінарні студії, фудтраки, лабораторії з дослідження безпечності харчової продукції, заклади професійної освіти тощо.