Спеціальність: "Готельно-ресторанна справа"

Галузь знань J Транспорт та послуги
Спеціальність J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанний бізнес
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Організація ресторанного господарства
  • ОК 13. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • ОК 14. Технологія продукції закладів ресторанного господарства
  • ОК 15. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • ОК 16. Гігієна і санітарія
  • ОК 17. Барна справа
  • ОК 18. Організація готельного господарства
  • ОК 19.Технологія обслуговування в готелях
  • ОК 20. Основи менеджменту
  • ОК 21. Основи маркетингу
  • ОК 22. Управління якістю продукції та послуг
  • ОК 23. Економіка підприємств сфери обслуговування
  • ОК 24. Бухгалтерський облік
  • ОК 25. Основи психології та етика ділового спілкування
  • ОК 26. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному господарстві
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Виробнича практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Основи товарознавства
  • ВК 2. Захист прав споживачів
  • ВК 3.Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 4. Організація туризму
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Основи підприємництва
  • ВК 7. Організація власної справи
  • ВК 8. Комунікативний менеджмент

Якщо Ви бажаєте:

  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • керівником закладу ресторанного бізнесу;
  • адміністратором готельно-ресторанного комплексу;
  • начальником цеху;
  • метрдотелем;
  • барменом;
  • офіціантом;
  • фахівцем з кейтерингу.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Стрімкий розвиток індустрії гостинності та збільшення попиту на якісний сервіс роблять цю спеціальність надзвичайно актуальною. Освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа» спрямована на підготовку фахівців, які володіють сучасними знаннями щодо функціонування готельно-ресторанних комплексів та кейтерингових компаній. Випускники здобувають необхідні компетенції для ефективної роботи у сфері гостинності, що забезпечує їм конкурентоспроможність на ринку праці та можливість кар’єрного зростання як в Україні, так і за кордоном.

Спеціальність «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» має численні професійні переваги, які сприяють успішній кар'єрі, а саме:

  • отримання знань та навичок у галузі готельного, ресторанного бізнесу та кейтерингу,
  • вивчення ефективних стратегій управління готелями, ресторанами та іншими закладами громадського харчування, а також основ обслуговування клієнтів і побудови взаємовигідних відносин з ними;
  • отримання навичок з управління людськими ресурсами в готельному і ресторанному бізнесі та методів мотивації, планування графіків роботи, навичок комунікації та лідерства;
  • розвиток творчості та бізнес-креативності в розробці унікальних концепцій готельних послуг та ресторанних закладів, створення інноваційних меню, організація кейтерингового обслуговування;
  • розвиток підприємницького мислення, творчості, навичок управління та адаптації до змін, що робить спеціальність привабливою для тих, хто бажає працювати в захоплюючій та динамічній галузі готельно-ресторанного бізнесу.

Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» є фахівцями новітньої формації, здатними задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахові молодші бакалаври з готельно-ресторанної справи та кейтерингу володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста та всеукраїнського рівня. Щорічно на відділенні туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій проводяться тижні за фахом, студентські науково-практичні конференції, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює фахові компетентності.

Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів лабораторія з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, навчальний ресторан, готель, тренінг-бар, 7 комп’ютерних лабораторій, де студенти мають можливість вивчати фахові прикладні програми, читальна, актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет.

Складовою освітньо-професійної програми є виробнича практика, яку здобувачі освіти проходять у кращих закладах готельно-ресторанного господарства міста та області.