Спеціальність: "Готельно-ресторанна справа"

Галузь знань 24 Сфера обслуговування
Спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанний бізнес
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Організація ресторанного господарства
  • ОК 13. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • ОК 14. Технологія продукції закладів ресторанного господарства
  • ОК 15. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • ОК 16. Гігієна і санітарія
  • ОК 17. Барна справа
  • ОК 18. Організація готельного господарства
  • ОК 19.Технологія обслуговування в готелях
  • ОК 20. Основи менеджменту
  • ОК 21. Основи маркетингу
  • ОК 22. Управління якістю продукції та послуг
  • ОК 23. Економіка підприємств сфери обслуговування
  • ОК 24. Бухгалтерський облік
  • ОК 25. Основи психології та етика ділового спілкування
  • ОК 26. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному господарстві
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Виробнича практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Основи товарознавства
  • ВК 2. Захист прав споживачів
  • ВК 3.Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 4. Організація туризму
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Основи підприємництва
  • ВК 7. Організація власної справи
  • ВК 8. Комунікативний менеджмент

Якщо Ви бажаєте:

  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • керівником закладу ресторанного бізнесу;
  • адміністратором залу;
  • начальником цеху;
  • метрдотелем;
  • барменом;
  • офіціантом;
  • фахівцем із готельної справи;
  • фахівцем із готельного обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі світової економіки, яка є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування відвідувачів, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для клієнтів, як в нашій країні так і за кордоном.

На спеціальності «Готельно-ресторанна справа» значна увага приділяється вивченню організації обслуговування в готелях, туристичних комплексах, спортивно-оздоровчих комплексах, технології ресторанної справи та міжнародного сервісу. Фахівці у сфері готельно-ресторанного обслуговування проводять організацію святкових заходів, надають кейтерингові послуги та послуги харчування туристів, впливають на настрій гостей, демонструють високу культуру обслуговування.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста та на всеукраїнському рівні. Щорічно на відділенні проводяться тижні за фахом, науково-теоретичні та теоретично-практичні конференції на різну тематику, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює первинні навички молодшого спеціаліста.

Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів лабораторія з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, навчальний ресторан, бар та готель, 7 комп’ютерних лабораторій (де студенти мають можливість працювати в системі Інтернет та Інтранет), читальна, актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет.

У процесі навчання студенти проходять практику у закладах готельно-ресторанного господарства міста та області, а саме: «Ресторанно-готельний комплекс Дельта», готельно-ресторанний комплекс «Графська садиба»; ресторани: «Фрегат», «Панська Гуральня», «Гопачок», «Аристократ», «Георг парк», «Кварта», «Діана» та ін.

Влітку студенти мають можливість проходити практику на базі відпочинку «Вілла Вікторія», що знаходиться в Херсонській області на Арбатській стрілці (Азовське море).


ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ