ЧКФКЕП :: День відкритих дверей у коледжі

Знайомство із закладом освіти розпочинається з Дня відкритих дверей. Саме після цієї події більшість абітурієнтів приймають остаточне рішення: «вступати чи ні в обраний заклад». Як правило, у рамках Дня відкритих дверей у коледжі проводяться зустрічі випускників гімназій, ліцеїв з керівництвом коледжу, викладачами, студентами та представниками компаній-роботодавців. Впродовж заходу майбутні абітурієнти мають можливість повністю відчути студентське життя, отримати необхідну інформацію про спеціальності, ознайомитися з умовами вступу та конкурсного відбору.

Цьогоріч такий традиційний захід доповнився ще і врученням сертифікатів випускникам підготовчих курсів, які успішно пройшли трьохмісячне навчання з української мови, математики та історії України. Для них підготовчі курси стали сприятливим стартом для комфортного навчання в подальшому. Адже необхідно пам’ятати, що майбутні студенти Коледжу насамперед є дітьми підліткового віку і дуже важливо не упустити період їх адаптації в новому освітньому середовищі.

З вітальним словом розпочав зустріч директор коледжу, кандидат економічних наук, доцент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Кошкаров Степан Андрійович. Заступники директора Фонарюк О.Ю., Борис Л.М., Сасоліна Н.В. ознайомили абітурієнтів зі спеціальностями та особливостями навчання в умовах воєнного стану, зазначили, що у коледжі є укриття, що гарантує здобувачам фахової передвищої освіти безпечний освітній процес.

Цікавим було спілкування гостей зі студентським активом коледжу: Альоною Юрій, Анастасією Калакайло, Анею Смерекою, Грубляк Крістіною, які є активними учасниками науково-практичних конференцій, волонтерської діяльності, творчих заходів коледжу, міста й області. Велике захоплення у майбутніх абітурієнтів та їх батьків викликала розповідь студентки 1 курсу спеціальності «Підприємництво та торгівля» Ткачик Тетяни, яка має високі спортивні здобутки і є переможницею чемпіонату світу з грепплінгу.

Викладач фізичного виховання та тренер збірних команд коледжу з різних видів спорту А.М. Лаврук вразив гостей представленими чисельними спортивними винагородами, здобутими студентами коледжу.

Про особливості вступної кампанії розповіла гостям заходу Каспрук А.А., яка зазначила, що основним інструментом вступу 2024 року є особистий електронний кабінет вступника, а сам механізм подачі документів повинен бути максимально цифровізованим.

Щиро сподіваємося, що така гостинна зустріч допоможе майбутнім абітурієнтам зробити обдуманий вибір професії та успішно реалізувати свої життєві плани.