ЧКФКЕП :: Презентація діяльності Юридичної клініки

В рамках роботи Юридичної клініки, що функціонує на юридичному відділенні, була проведена презентація її основних напрямів роботи для студентів 1 курсу.

Керівником Юридичної клініки, викладачем юридичних дисциплін Галиною СТАШКО було роз’яснено студентам основні завдання юридичної клініки, що полягають в:

  • наданні студентам юридичної клініки можливості набуття навичок практичної діяльності за фахом;
  • створенні місць для проходження студентами навчальної та виробничої практики;
  • наданні громадянам соціально-вразливих верств населення суспільства безоплатних юридичних консультацій;
  • проведенні заходів з правової освіти населення;
  • забезпеченні можливості спілкування студентів під час освітнього процесу з фахівцями-практиками судових і правоохоронних органів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування з питань їх діяльності;
  • створенні ефективного механізму обміну інформацією між населенням, засобами масової інформації та юридичною клінікою, що дозволить оперативно реагувати на практичні потреби громадян.

Також під керівництвом студентки 372 групи Інни ТАНАСОЙ був проведений правоосвітній захід для студентів нового набору на тему: «Діджиталізація та цифрова злочинність».

Студентки 3 курсу юридичного відділення, учасниці Юридичної клініки висвітлили питання про сфери діджиталізації, напрямки її запровадження, зокрема, в період воєнного стану, а також виокремили її основні переваги та недоліки і обговорили трендові digital-технології.

Окрім того, було розглянуто особливості цифрової злочинності, прояви інтернет-шахрайства та найпоширеніші види online-правопорушень. Особливу увагу було приділено проблематиці шахрайства дітей.

Учасники заходу ознайомилися з приймами та способами, які допоможуть не стати жертвою шахраїв в інтернеті та вберегти своїх близьких від цього.