ЧКФКЕП :: День юриста в коледжі

Щорічно 8 жовтня своє професійне свято в Україні відзначають юристи. Це професійне свято людей, усе життя яких підпорядковано гаслу «Знати право, служити праву, захищати право».

З нагоди цього свята студенти спеціальності «Право» традиційно проводять цікаві заходи, що сприяють підвищенню професійної культури правника.

Так, для студентів 1 курсу було проведено правовий квест, під час якого студенти дізнавалися особливості юридичної професії в ігровій формі.

Студентська конференція, яка цього річ була присвячена діджиталізації правової сфери, продемонструвала високий рівень знань студентами в цій галузі. У науковому заході взяли участь студенти 2 та 3 курсів юридичного відділення: Андрійчук Олександра, Жигіда Крістіна, Юрій Альона, Калакайло Анастасія, Танасой Інна. Обговорювали актуальні на сьогоднішній день питання забезпечення цифрових та інформаційних права в соціальних мережах, штучний інтелект в юриспруденції, стан та перспективи правового регулювання діджиталізації участі громадськості в охороні довкілля, діджиталізацію у виборчому праві, переваги та шляхи подолання викликів цифровізації. Студенти прийняли активну участь в обговорені тем.

Завдяки науковому заходу молоді юристи можуть зробити свої перші кроки у науковій діяльності та долучитись до правової спільноти України, обрати для себе цікаві та перспективні теми для наукових досліджень.