ЧКФКЕП :: Гостьова лекція у крафтову пивоварню «1952»

22 жовтня здобувачі освіти 381 групи з викладачкою Лілією Шмельовою, відповідно до програми дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв» відвідали першу на Буковині танкову пивоварню крафтового пива «1952».

Детальну поетапну екскурсію провів провідний фахівець із технології пивоваріння  Дмитро Поштарюк.

У ході екскурсії студентам розповіли про сировину, яку використовують для виготовлення пива, продемонстрували сучасне обладнання очистки води для малого підприємства, ознайомилися з роботою бродильних установок, систем фільтрації, лінії розливу та складом готової продукції.

На сьогоднішній день пивоварня випускає 4 сорти крафтового  пива. Студенти мали змогу продегустувати ці сорти: Stout - насичений смак з карамельними нотами; Blanche - свіжий, легкий з нотами цитруса; Golden Ale - золотистий, фруктовий смак; Helles - освіжаючий смак з нотками солоду і трав.

Важливою особливістю продукту є цікаві виражені смакові і ароматичні профілі. Танкове хмільне пиво - це особливий вид розливного, який після виробничих процесів варіння, бродіння та ферментації переливається в спеціальні ємності - танки «форфаси».

Метою проведення дегустації, було ознайомлення майбутніх працівників харчової галузі з сучасним асортиментом крафтової пивоварні. Результатом екскурсії було ознайомлення з сучасним обладнанням і асортиментом міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення крафтового пива

 За останні роки значно змінилася культура споживання пива і буде змінюватися й надалі, а, отже, виробник користується цим шансом аби створити власні конкурентні сорти крафтового пива.

Студенти залишилися задоволеними проведеною екскурсією і дуже вдячні за розкриті секрети професійного успіху.