ЧКФКЕП :: Участь у Х Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва

25 жовтня учасниці гуртка «Творча майстерня», студентки 481 групи Бечка Ангеліна та Палій Тетяна разом з керівницею Лілією Шмельовою взяли участь у Х Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва, який традиційно організовує Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університет імені Лесі Українки.

Цьогоріч участь взяли 19 команд з 16 міст України: Тернополя, Харкова, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Миколаєва, Кривого Рогу, Черкас, Дрогобич, Ірпіня, Вінниці, Кропивницького, Могилів-Подільського, Рівного, Львову та Луцька.

Хоча зустріч проходила в онлайн режимі, учасниці команди «Буковинські газдині» мали можливість продемонструвати свою майстерність у приготуванні м’ясних та борошняних страв української кухні західного регіону за стародавньою рецептурою: «Фріптура» і «Пухкеники з вишнями» та оформлений тематичний фуршетний стіл до Дня Українського козацтва.

За майстерністю учасників спостерігали та оцінювали професіонали – директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак, шеф-кухар ресторану «Гобі» Ася Дідух, учасник телепроєкту «Король десертів» Антон Линда.

Учасниці команди «Буковинські газдині» за свої вміння, знання української кухні, креативний підхід до приготування та подачі страв були відзначені грамотою в номінації за колоритність, а наш коледж, отримав – подяку за належну підготовку майбутніх фахівців - галузі.