ЧКФКЕП :: Гастрономічний meet-up гуртків «Творча майстерня» та «Ресторатор»

У рамках гастрономічного meet-up гуртків «Творча майстерня» та «Ресторатор» студенти відвідали ресторацію відновленої рецептури «Рита Стейнберг», де ознайомилися з традиціями єврейської кухні, її сучасною інтерпретацією та місцем в гастрономічному просторі Буковини.

Студентів гостинно зустрів адміністратор закладу Богдан Бока, випускник коледжу який професійно, цікаво та з душею розповів про історію концептуального закладу, відродження рецептур, концепцію створення ресторації та ту важливу місію, яку вона несе в культурному просторі регіону. Атмосфера закладу, сповнена тепла, камерності та щирої поваги до минулого, створила відчуття дотику до живої історії міста.

Учасники мали можливість:

  • скуштувати традиційні єврейські страви: форшмак, цимес, мацу, фаршировану рибу, хумус;
  • спостерігати за процесом адаптації старовинних рецептів під сучасні гастрономічні стандарти;
  • дізнатися про правила кашруту, уникнення змішування м’ясних і молочних продуктів;
  • поспілкуватися з шеф-кухарем, який розповів про локальні інгредієнти, сезонність та збереження автентичності смаку.

Досвід дослідження єврейської кухні в живій ресторанній атмосфері відкрив студентам нові можливості для:

  • реінтерпретації традиційних рецептів у сучасних умовах;
  • створення тематичних фуд-проєктів;
  • розвитку етнокулінарних напрямів у закладах ресторанного господарства;
  • формування поваги до кулінарного спадку різних культур, що збагачує гастрономічну карту Буковини.