ЧКФКЕП :: Науково-практична конференція

«Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку індустрії гостинності»

2 березня 2023 року у Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права відбулася студентська науково-практична конференція «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку індустрії гостинності». Взяли участь у роботі конференції студенти другого та третього курсу відділення туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор коледжу, кандидат економічних наук, доцент Кошкаров Степан Андрійович, який наголосив на актуальності проблематики, яка винесена на обговорення, відзначив, що сьогодні індустрію гостинності визначають як феномен ХХІ ст., який є одним із провідних напрямів соціально-економічної діяльності. Ця сфера сприяє створенню нових робочих місць, пошуку методів підвищення конкурентоспроможності підприємств на світовому рівні. Проте впродовж останніх років індустрія гостинності в Україні перебуває у стані стагнації, тому визначення факторів впливу на розвиток індустрії гостинності є актуальним, адже за допомогою отриманих знань можна запобігти деградації однієї з найперспективніших галузей бізнесу.

Теми пошукових робіт студентів цікаві, актуальні, деякі можуть бути окремим бізнес-проєктом:
Запозичена та національно-специфічна лексика на позначення глютонімів (Чухрій Власта, 241 група )
Українські гастроніми як віддзеркалення глютонічної культури мовної спільноти (Пентелейчук Амелія, 241 група)
Дослідження роботи закладів ресторанного господарства в умовах карантину та воєнного стану (Грубляк Крістіна, Симака Юлія, 241 група)
Туризм, як засіб реабілітації людей під час війни (Боднарюк Олександра, 251 група)
Інноваційні ресторанні тренди та активізація підприємницької діяльності у сфері ресторанного господарства (Вудвуд Юліана, 381 група)
Стан та перспективи розвитку спортивного туризму карпатського регіону в умовах війни (Паладян Вероніка, 351 група)
Доцільність створення екоглемпінгів на Західній Україні (Криштанович Валерія, 341 група)
Концепція фуд кежуал (Корня Марія, Маротчак Олександр, 382 група)
Віртуальні подорожі та екскурсії (Козмей Сніжана, 351 група)
Кулінарне шоу – як елемент розваги та залучення гостей (Скалецька Олександра, Чухрій Власта, 241 група)

View the embedded image gallery online at:
https://college.cv.ua/896-2023-03-02-conf#sigProGalleria233309a020