Вижниця - Виїзна Конференція!

11_vyzn_conf

1 червня 2011р. на базі кооперативних підприємств Вижницької райсноживспілки була проведена Восьма науково-практична конференція «Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємств та організацій» за участю заступника голови правління Чернівецької облсноживспілки Д.М.Филипчука. голів та заступників голів правлінь райспоживспілок області, а також професора, завідувача кафедри маркетингу ЧНУ ім. Ю.Федьковича Буднікевич І.М.

До початку роботи конференції господарі краю - голова правління Вижницької райсноживспілки, голова правління Вашківецького сільського споживчого товариства, депутат обласної ради та директор Вашківецького хлібокомбінату, який є членом ради Укоопспілки, дали можливість педагогічному колективу відвідати передові підприємства споживчих товариств району, познайомитись з кращими працівниками цих підприємств та їх досягненнями в роботі, вивчити асортимент товарних груп, представлений в сучасних торгівельних підприємствах, побачити оновлені та реконструйовані підприємства ресторанного господарства, де на робочих місцях викладачі зустріли вчорашніх випускників, які навчались за Галузевими замовленнями даної райсноживспілки.

Зокрема, учасники конференції мали можливість ознайомитись із діяльністю Вашківецького хлібокомбінату Вашківецького сільського споживчого товариства, де перед учасниками заходу виступив директор підприємства з короткою характеристикою фінансово-господарської діяльності хлібокомбінату та ознайомив присутніх з планами на перспективу.

Не менш корисною і цікавою була зустріч учасників конференції з працівниками підприємства споживчої кооперації «Коопмаркет» Вашківецького сільського споживчого товариства, де гості мали можливість вивчити його товарний асортимент, організацію фінансово-господарського обліку, ефективність впровадження електронних засобів комерції тощо.

У доповідях учасників конференції були порушені такі актуальні питання як впровадження програмного забезпечення торгово - облікових процесів в споживчому товаристві, інноваційні підходи при формуванні маркетингової товарної політики хлібопекарських підприємств споживчої кооперації, ефективність впровадження електронних засобів комерційної діяльності торговельних підприємств споживчої кооперації. Про стан, шляхи та перспективи розвитку підприємств споживчої кооперації Вижницької райсноживспілки розповів голова правління Чорней В.М. З економічним аналізом основних ознак чинного кооперативного законодавства виступив перед учасниками конференції С.А.Кошкаров, а про перспективи впровадження корпоративних стандартів у систему Укоопспілки - І.М.Буднікевич.

За матеріалами спільної науково-практичної конференції опубліковано восьмий випуск наукових праць викладачів Коледжу та ЧНУ ім.Ю.Федьковича.