Спеціальність: "Готельно-ресторанна справа"

Галузь знань 24 Сфера обслуговування
Спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа
Освітньо-кваліфікаційний рівень фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової загальної середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Дисципліни, що формують професійні компетентності:

  • Організація обслуговування
  • Барна справа
  • Організація виробництва
  • Технологія приготування їжі
  • Устаткування
  • Гігієна і санітарія
  • Управління якістю продукції та послуг
  • Основи менеджменту
  • Основи маркетингу
  • Діловодство
  • Організація та технологія обслуговування в готелях
  • Особливості зарубіжного сервісу
  • Стандартизація в готелях
  • Ресторанний сервіс
  • Захист прав споживачів
  • Естетичне оформлення готелів

Якщо Ви бажаєте:

  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у ВНЗ з ІІІ курсу.

Якщо Ви хочете працювати:

  • керівником закладу ресторанного бізнесу;
  • адміністратором залу;
  • начальником цеху;
  • метрдотелем;
  • барменом;
  • офіціантом;
  • фахівцем із готельної справи;
  • фахівцем із готельного обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ "Готельно-ресторанна справа"!
СПЕЦІАЛІЗАЦІЮ "Готельно-ресторанна справа, міжнародний сервіс"

Готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі світової економіки, яка є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування відвідувачів, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для клієнтів, як в нашій країні так і за кордоном.

На спеціальності «Готельно-ресторанна справа» значна увага приділяється вивченню організації обслуговування в готелях, туристичних комплексах, спортивно-оздоровчих комплексах, технології ресторанної справи та міжнародного сервісу. Фахівці у сфері готельно-ресторанного обслуговування проводять організацію святкових заходів, надають кейтерингові послуги та послуги харчування туристів, впливають на настрій гостей, демонструють високу культуру обслуговування.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста та на всеукраїнському рівні. Щорічно на відділенні проводяться тижні за фахом, науково-теоретичні та теоретично-практичні конференції на різну тематику, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює первинні навички молодшого спеціаліста.

Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів лабораторія з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, навчальний ресторан, бар та готель, 7 комп’ютерних лабораторій (де студенти мають можливість працювати в системі Інтернет та Інтранет), читальна, актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет.

У процесі навчання студенти проходять практику у закладах готельно-ресторанного господарства міста та області, а саме: «Ресторанно-готельний комплекс Дельта», готельно-ресторанний комплекс «Графська садиба»; ресторани: «Фрегат», «Панська Гуральня», «Гопачок», «Аристократ», «Георг парк», «Кварта», «Діана» та ін.

Влітку студенти мають можливість проходити практику на базі відпочинку «Вілла Вікторія», що знаходиться в Херсонській області на Арбатській стрілці (Азовське море).

Педагогічні, науково-педагогічні працівники,
які забезпечують освітній процес з підготовки фахівців

  1. Борис Людмила Миколаївна - кандидат філологічних наук, викладач-методист, спеціаліст вищої категорії
  2. Апопій Геннадій Вікторович - кандидат економічних наук, спеціаліст вищої категорії
  3. Голик Марія Михайлівна - кандидат економічних наук, спеціаліст вищої категорії
  4. Фонарюк Олена Юріївна - кандидат юридичних наук, спеціаліст вищої категорії
  5. Тимощук Надія Петрівна - кандидат філологічних наук, спеціаліст вищої категорії
  6. Андріука Валентина Володимирівна - спеціаліст вищої категорії, викладач-методист
  7. Грод Анжела Іванівна - спеціаліст вищої категорії
  8. Доскалюк Андрій Васильович - спеціаліст вищої категорії
  9. Лугова Світлана Миколаївна - спеціаліст вищої категорії
  10. Каспрук Алла Анатоліївна -  спеціаліст вищої категорії
  11. Луцик Галина Миколаївна - спеціаліст вищої категорії
  12. Маковій Сільвія Василівна - спеціаліст вищої категорії
  13. Сасоліна Наталія Віталіївна - спеціаліст вищої категорії
  14. Сапожнік Ольга Михайлівна - спеціаліст вищої категорії
  15. Ткачук Емма Юліанівна - спеціаліст вищої категорії
  16. Ганін Іван Григорович - спеціаліст першої категорії
  17. Жугаєвич Віра Василівна- спеціаліст першої категорії
  18. Лаврук Андрій Михайлович - спеціаліст першої категорії
  19. Манзюк Наталія Михайлівна – спеціаліст першої категорії
  20. Марисей Надія Іванівна - спеціаліст першої категорії
  21. Ковценюк Ганна Вікторівна - спеціаліст першої категорії
  22. Переверзева Тетяна Іванівна - спеціаліст першої категорії
  23. Фенюк Ірина Василівна - спеціаліст першої категорії
  24. Шмельова Лілія Василівна - спеціаліст першої категорії
  25. Бучковська Ія Федорівна – майстер виробничого навчання

Термін навчання на базі:

  • базової загальної середньої освіти – 3 роки;
  • повної загальної середньої освіти – 2 роки.

ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ



Запрошуємо Вас відвідати Коледж та ближче познайомитись з майбутньою професією,
умовами навчання та проживання студентів.