Спеціальність: "Харчові технології"

Галузь знань 18 Виробництво та технологія
Спеціальність 181 Харчові технології
Освітня програма Харчові технології
Освітньо-професійний рівень фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2.5 роки
на основі базової загальної середньої освіти – 3.5 роки
Форми навчання денна,заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Дисципліни, що формують професійні компетентності:

  • Технологія виробництва кулінарної продукції
  • Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
  • Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
  • Основи стандартизації та контролю якості харчової продукції
  • Товарознавство харчових продуктів
  • Устаткування закладів ресторанного господарства
  • Економіка підприємств різних типів
  • Основи охорони праці
  • Естетика у закладах ресторанного господарства
  • Спеціальне малювання та декоративна пластика
  • Бухгалтерський облік
  • Предмет спецпідготовки
  • Особливості ресторанного та зарубіжного сервісу
  • Гігієна і санітарія
  • Основи підприємницької та управлінської діяльності
  • Психологія та етика ділових відносин

Якщо Ви бажаєте:

  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у ВНЗ.

Якщо Ви хочете працювати:

  • шеф кухарем;
  • су-шефом;
  • завідувачем виробництва;
  • техніком - технологом;
  • техніком-лаборантом;
  • майстром виробничого навчання;
  • консультант із питань приготування, оформлення кулінарних та кондитерських виробів;
  • спеціалістом з якості продукції та обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ!

Кваліфіковані викладачі навчать Вас готувати класичні та сучасні страви і кулінарні вироби української та міжнародної кухонь, визначати якість  продукції за допомогою об’єктивних та евристичних методів дослідження, ознайомлять Вас із дисциплінами професійного спрямування, засвоєння яких дозволить Вам орієнтуватися в галузі ресторанного господарства, в інноваційних процесах, пов’язаних із сучасними проблемами техніки та технологій, в сучасних формах та методах обслуговування.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста, та на всеукраїнському рівні. Щорічно на відділенні проводяться тижні за фахом, науково-теоретичні та теоретично-практичні конференції на різну тематику, професійні конкурси, майстер-класи, виставки-продажі кулінарних та кондитерських виробів, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює первинні навички майбутніх фахівців.

Матеріально-технічна база коледжу, наявність висококваліфікованих викладачів, практичних спеціалістів створюють умови, які забезпечують засвоєння глибоких знань, надбання професійних навиків, необхідних майбутнім фахівцям.

Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої практики в кращих ресторанах міста: «Дельта», «Фрегат», «Панська Гуральня», «Гопачок», «Лісний узвіз», «Георг парк», «Кварта», «Чернівці», «Клеопатра», «Піар»та ін.

Влітку студенти мають можливість проходити практику в таборі відпочинку «Вогник Буковини» (с. Валя Кузьмина) та на базі відпочинку «Вілла Вікторія» що знаходиться на Арбатській стрілці (Азовське море).

Випускники коледжу отримують диплом фахового молодшого бакалавра з харчових технологій та свідоцтва робітничих професій кухар і кондитер.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку ресторанного, готельного й туристичного бізнесу в Україні.

ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ


Запрошуємо Вас відвідати Коледж та ближче познайомитись з майбутньою професією, умовами навчання та проживання студентів у гуртожитку.