ЧКФКЕП :: Навчальна практика «Вступ до фаху» для майбутніх фахівців з підприємництва та торгівлі

Навчальний рік для студентів 2-го курсу спеціальності «Підприємництво та торгівля» розпочався з навчальної практики "Вступ до фаху", яка є невід’ємною складовою освітнього процесу та практичної підготовки студентів.

Саме ця практика є першим кроком на шляху формування професійного лідерства та ділових якостей майбутніх фахівців, метою якої є початкове ознайомлення студентів з особливостями обраного фаху, підвищення мотивації до навчання та набуття первинного практичного досвіду.

Під час навчальної практики "Вступ до фаху" студенти мали змогу ознайомитися з новим стандартом фахової передвищої освіти зі спеціальності «Підприємництво та торгівля» від 19.02.2024р., новою освітньо-професійною програмою та навчальним планом підготовки фахового молодшого бакалавра з  підприємництва та торгівлі; зустрілися з керівниками та менеджерами кращих торговельних підприємств міста та представниками приватного бізнесу, мали змогу почути корисні поради успішних та досвідчених фахівців  та навчитися визначати власні пріоритети на шляху, який обрали.

Під керівництвом досвідчених викладачів коледжу Коваленко В.П. та Ткачук Е.Ю. відбулася екскурсія до ТРЦ DEPO't center м. Чернівці, де сконцентровано понад 20 торговельних точок як від лідерів українського ринку та світових брендів, так і менш відомих торговельних марок з широким асортиментом якісних товарів.

Провідні менеджери підприємств "Фокстрот" та "Сільпо" провели для студентів цікаві та змістовні екскурсії територіями супермаркетів. Також студенти ознайомились із мережевими підприємствами: "Чудо Острів", "Watsons", "Milavitsa", "O'STIN", "Мультимедіа", "Секунда", "a.Tan","Золотий Вік", "Срібний Вік", "Оптика Люксор", "Footstep", "English home"; бутіками –магазинами: "Pierre Cardin", "Сlimber", "U.S. Polo","Euro Fashion Jeans", "Alentan", "Сіти Бренд", "Luxtex", "Chemodan","Кошкино Лукошко" тощо.

Ознайомились із системою сфери послуг ТРЦ DEPO't center, що включає солярій "Мулатка", "Експрес манікюр", "Експрес-Хімчистка", послугами фітнес-клубу Sport Life, танцювальної студії "Dance Avenue"; послугами Fantasy Town (ролердром, дитячий лабіринт, ігрові атракціони та апарати для дорослих та дітей, кінотеатр "XD", пінг-понг, дитяче кафе, інтерактивний клуб "Cyber Cat", "Дзеркальний лабіринт" та іншими розвагами; із закладами швидкого харчування:  Family Milk, Fishka, Big Food, Pizzeria.

Відвідавши ТРЦ DEPO't center в рамках навчальної практики, студенти дізнались про особливості функціонування великого торговельно-розважального центру, організацію торговельно-технологічних, логістичних  та виробничих процесів. Цей досвід допоможе юним підприємцям визначити роль, перспективи та значимість своєї майбутньої професії.

Студенти відмітили, що цей тиждень був цікавим до досить насиченим, вони ще більше впевнились у правильності вибору професії, яка є досить актуальною, конкурентоспроможною та надає широкі можливості щодо подальшого працевлаштування.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/1015-2024-09-06-vstup#sigProGalleriab80dd25dfb