ЧКФКЕП :: Навчальна практика «Вступ до фаху»

Проведення практик, зокрема практики зі вступу до фаху, є одним із важливих напрямків професійної підготовки майбутніх фахівців. Вона займає особливе місце, оскільки саме з неї розпочинається засвоєння здобувачами освіти практичних навичок та вмінь, безпосереднє знайомство з майбутньою професійною діяльністю.

Навчальна практика зі вступу до фаху проводилась упродовж першого тижня для студентів другого курсу спеціальностей 181 Харчові технології та 242 Туризм і рекреація. Ця практика є першим та важливим етапом, який ставить за мету формування у студентів активного ставлення до здобуття високого рівня професійних знань, умінь і навичок для майбутньої практичної діяльності в галузі харчових технологій та туризму і рекреації – основою уявлення про майбутню професію, вивчення професійних функцій майбутніх фахівців.

Практична підготовка студентів повинна бути безперервною протягом усього періоду навчання і мати структурно-логічну послідовність її проведення для одержання необхідного й достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо-професійної програми.

Тенденції останніх років демонструють зацікавленість здобувачів фахової передвищої освіти сферою гостинності. Адже харчування - це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. У всьому світі цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в галузі організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус.

Не менш популярною серед здобувачів освіти є спеціальність Туризм і рекреація  — одна з найпотужніших та найпопулярніших світових індустрій. Ця сфера стрімко росте і розвивається, адже кожен хоче відвідати нові країни, познайомитись з їх культурою й отримати незабутні враження від подорожі. Менеджер з туризму — це та людина, яка може втілити всі мрії в життя. Туристичний менеджер-професіонал пропонує найвигідніші та найцікавіші пропозиції, враховує всі побажання клієнта, турбується про комфорт подорожі, організовує проїзд та проживання, а також дарує калейдоскоп емоцій від мандрівки. Комунікабельність та стресостійкість, креативність та красномовство, вміння швидко приймати нестандартні рішення та легко підлаштовуватись під зміни обставин, працьовитість та позитивність – ось необхідні якості менеджера з туризму.

У п’ятницю 6 вересня студенти спеціальностей Харчові технології та Туризм і рекреація ознайомились із готельно-ресторанним комплексом «Панський Двір» та італійським рестораном «Nonna Macarona».

Такий формат відвідин  дає можливість реально оцінити стан закладів готельно-ресторанної та туристичної індустрії.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/1017-2024-09-10-vstup#sigProGalleria21a3651087