ЧКФКЕП :: Наукова робота студентів у системі фахової передвищої освіти
19 березня на відділенні туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій відбулась міжвузівська студентська науково-практична конференція на тему «Європейська інтеграція України та інновації в індустрії гостинності».
Студентська науково-дослідницька робота покращує особистісний розвиток здобувача фахової передвищої освіти, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та перспективному працевлаштуванню у майбутньому.
Метою студентських науково-дослідницьких робіт є вивчення аспектів європейської інтеграції України та інновацій у сфері готельно-ресторанної справи, харчових технологій та туризму і рекреації; перспектив розвитку індустрії гостинності в Україні та західному регіоні у повоєнний період.
У роботі конференції взяли участь директор коледжу Степан Кошкаров, заступниця директора Людмила Борис, викладачі циклової комісії туристичних та технологічних дисциплін і запрошені гості - викладачки Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій Галина Єрьоміна і Яна Бистрицька.
Студенти відділення та студенти Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій виступили цікавими змістовними доповідями:
- Їстівні квіти - кулінарний тренд і прибуткова ніша серед продуктів здорового харчування (Вакарюк Оксана, студентка 381 групи);
- Виклики європейської інтеграції для успішного розвитку бізнесу в Україні (Катаржів Оксана, студентка 242 групи);
- Технологічні інновації та популярні тренди в кондитерській промисловості (Ганна Мурза, студентка групи ХТ-119 ЧФКБХТ);
- Преміалізація хліба завдяки подовженій ферментації (Унгурян Яна, студентка 281 групи);
- Big Data і аналітичні платформи у прогнозуванні туристичних потоків (Мельничук Уляна, студентка 251 групи);
- Вплив соціальних мереж на формування іміджу підприємств ресторанного господарства (Яна Кузь, студентка групи ПТБ-122 ЧФКБХТ);
- Кадрова криза у ресторанах України під час війни: виклики та шляхи подолання (Усата Вікторія, студентка 341 групи);
- Розвиток зеленого туризму Буковини (Корсей Юліана, студентка-251 група);
- Історико-культурна спадщина Берегометської громади як основа для розвитку екскурсійної справи в регіоні (Мендришора Ніколіна, студентка 351 групи);
- Сучасні тенденції в галузі технологій індустрії гостинності (Тополницька Христина, студентка 242 групи);
- Розвиток молекулярної міксології в Україні (Рожко Віра, студентка 241 групи);
- Вплив мобільних додатків на покращення послуг у ресторанному господарстві (Урсуляк Юлія, студентка 242групи);
- Фінгер-фуд як основа успішного кейтерингового обслуговування (Писарюк Ангеліна, студентка 281 групи).
- Кооперативний рух: вітчизняний та міжнародний досвід (Загребаєва Софія, студентка 272 групи).
Кращі роботи студентів будуть представлені на загальноколеджівській студентській конференції та на конференціях закладів - освітніх партнерів.
http://college.cv.ua/1079-2025-03-23-nauka#sigProGalleria324bd6361f