ЧКФКЕП :: Участь у ХІ Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва

Учасниці гуртка «Творча майстерня», студентки 381 групи Величко Ангеліна та Раца Катерина разом з викладачкою технологічних дисциплін Лілією Шмельовою взяли участь у ХІ Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва, який традиційно організовує Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університет імені Лесі Українки.

У цьогорічному заході взяли участь двадцять шість команд із Тернополя, Кам’янська, Кам'янець-Подільська, Івано-Франківська, Вінниці, Могилів-Подільська, Черкас, Кривого Рогу, Ірпіня, Дрогобича, Миколаєва, Ужгорода, Чернівців, Хмельницька, Одеси, Полтави, Чернігова, Кропивницького, Рівного та Луцька. 

Виконання завдань Етнофестивалю стосувалося приготування вареників та кулешу за стародавньою рецептурою і частування гостей приготовленими стравами. Виконання завдань із приготування страв дівчата проводили у коледжі в спеціалізованих лабораторіях, їх дії фільмувалися. Журі мало змогу переглянути та обговорити відео та технологічну документацію усіх учасників фестивалю.

 За майстерністю учасників  спостерігали та оцінювали їх професіонали –директор РК «Рестпарк» Назар ГУСАК, адміністратор РК «Срібні лелеки» Жанна СТЕЛЬМАЩУК та шеф-кондитер фірми «Президент Готель», учасник телепроєкту «Король десертів» Антон ЛИНДА. 

Учасниці команди «Дівчата з Буковини» за свої вміння, знання української кухні, креативний підхід до приготування та подачі страв стали переможцями в номінації за  етнічність до приготування та подачі страв, а наш коледж, отримав – подяку за належну підготовку майбутніх фахівців галузі.

View the embedded image gallery online at:
https://college.cv.ua/1160-2025-11-08-etno#sigProGalleria90fc74261b