ЧКЕПК :: Вивчення міжнародного досвіду

Чернівецький кооперативний економіко-правовий коледж має міжнародні угоди про співпрацю з Ботошанським економічним коледжем Октав Оніческу (Румунія) та Прешовським коледжем торгівлі і обслуговування (Словаччина).

Відповідно до цих Угод з 7 травня по 11 травня делегація студентів другого курсу спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом викладача Переверзевої Т.І. на запрошення наших колег відвідали Ботошанський економічний коледж з метою обміну досвіду щодо проведення практичного навчання та вивчення проектів з кредитної мобільності. У складі делегації були: Холіван Леонід, Скіпор Анна, Зайшлюк Анна, Флуєраш Вержинія, Урсакі Ірина, Федорюк Олександра.

Відповідно до плану роботи, погодженого директорами обох закладів освіти, студенти мали змогу:
 ознайомитися з різними формами нарізки продуктів, приготуванням безалкогольних коктейлів;
 вивчити особливості сертифікації професійних компетенцій;
 взяти участь у презентації проекту «Еразмус +» у Лісабоні (Португалія);
 переглянути туристичне представлення Лісабона;
 взяти участь у проведенні майстер-класу по приготуванню страв румунської та португальської кухні;
 готувати десерти та удосконалювати вміння подавати страви й обслуговувати відвідувачів;
 відвідати сучасні заклади ресторанного господарства Румунії.

Студенти легко влились в новий колектив своїх ровесників, почували себе комфортно, адже вони знають мови, мають високий рівень фахових знань. Окрім обов'язкової програми наші румунські партнери організували цікаву культурну програму: відвідання музею М. Емінеску, старовинного монастиря. По завершенню практичного навчання наші студенти отримали сертифікати Ботошанського коледжу.

Переймаючи досвід європейської освіти, ми намагаємось розширити рамки можливостей наших випускників, щоб вони могли реалізувати себе в професії як в Україні, так і за кордоном.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/594-2018-05-20-dosvid#sigProGalleria6e4b82537e