ЧКЕПК :: Найактуальніші спеціальності

З 16 до 20 жовтня проведено щорічний, традиційний тиждень за фахом студентів спеціальності:
181 Харчові технології;
241 Готельно-ресторанна справа;
242 Туризм.

Заходи тижня сплановані у відповідності до планів освітньої роботи коледжу з врахуванням побажань студентів та професійних інтересів викладачів туристичних та технологічних дисциплін.

16 жовтня

Майстром виробничого навчання Бучковською І.Ф. було організовано благодійну виставку-розпродаж виробів власного виготовлення студентів відділення туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій, смаколики пропонували викладачам та студентам коледжу. Найцікавішими виробами визнано «Шварцвальдський вишневий торт», «Чізкейк», тістечка з передбачуванням та багато іншого.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/622-2018-10-20-vhp#sigProGalleria2871128718

Команди студентів 281, 241, 242, 251 груп взяли участь у гастрономічному квесті під назвою «Кулінарні родзинки Чернівців». Метою проведення квесту було пізнання найцікавіших місць Чернівців, пов’язаних із багатонаціональним розмаїттям буковинської кухні, а також закладів, де їх можна скуштувати.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/622-2018-10-20-vhp#sigProGalleria47b1153adb

17 жовтня

У рамках тижня відділення студенти спеціальності Готельно-ресторанна справа та Туризм, які вивчають дисципліну «Основи менеджменту» організували та провели круглий стіл на тему: «Сучасні аспекти менеджменту підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу». Важливі питання висвітлювались кращими студентами відділення Вакарчук Т., Федорюк О., Павелко П., Дорош О., Стрельчук А., Донцовим Д. Засідання круглого столу пройшло під гаслом «Теорія без практики пісна, а практика без теорії пуста».

Гостями на засіданні були керівники кращих підприємств галузі міста Чернівці, а саме керуючий готельно-ресторанним комплексом «Георг Палац» Гуцуляк І.Ю. та випускниця коледжу 2003року, а сьогодні адміністратор ресторану «Кампана» Шалєєва В.В. Керівники розкрили студентам відділення практичні аспекти обговорюваних питань з менеджменту. Адже лише взаємодія теорії і практики формує професійний світогляд майбутнього фахівця в галузі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/622-2018-10-20-vhp#sigProGalleria3bdba6ea62

18 жовтня

Що може бути цікавішим, ніж захоплююча подорож? Кожна країна, кожен народ має свої традиції і звичаї, у тому числі і свою національну кухню. 18 жовтня 2018р. відбулася пізнавально-практична конференція на тему: «Кулінарна подорож навколо світу», де студенти відділення виступили з цікавими, пізнавальними, інтерактивними дослідженнями про особливості національних кухонь країн світу. Доповіді звучали українською та англійською мовами, особливий інтерес викликали репрезентовані страви із національних кухонь кожної із країн. Грамотами та подяками нагороджені кращі доповідачі:
 Особливості української національної кухні (Смерека Н., Шевчук В. – студенти 382 групи);
 Особливості французької національної кухні (Василик Х. – студентка 251 групи, Думанська А.,Скіпор Г. – студентки 381 групи);
 Особливості італійської національної кухні (Кохан М.,Беженар Р. – студенти 481 групи та Юрійчук І. – 251 групи);
 Особливості японської національної кухні (Садик В., Гордійчук О. – студенти 481 групи);
 Особливості американської національної кухні (Лисак А., Федюк О. – студенти 381 групи та Самара К. – 251 групи);
 Особливості іспанської національної кухні (Ткачук О. – 251 група).

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/622-2018-10-20-vhp#sigProGalleriad03db3d6c8

20 жовтня – Міжнародний день кухаря. Студенти відділення продемонстрували протягом тижня, що не випадково обрали такі потрібні спеціальності і з цікавістю набувають професійних компетенцій.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/622-2018-10-20-vhp#sigProGalleria7977c643a8