Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/collegec/public_html/images/sitecontent/gallery/2015-08-18-spisok

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/collegec/public_html/images/sitecontent/gallery/2015-09-02-spisok-zaoch

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sitecontent/gallery/2015-08-18-spisok

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sitecontent/gallery/2015-09-02-spisok-zaoch

ОБИРАЙ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

 

Галузь знань 07 Управління та адміністрування
Спеціальність 076 Підприємництво та торгівля
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Підприємництво та торгівля
Торгівля
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти
Свідоцтво про присвоєння робітничої професії продавця-консультанта

Підприємництво та торгівля – нова та перспективна спеціальність, яка дозволяє нашим випускникам успішно конкурувати у сфері бізнесу та комерції, стати успішними підприємцями та керівниками, мати престижну освіту, роботу та впевненість у майбутньому. Україна потребує професіоналів, які здатні керувати та компетентно розвивати бізнес у сфері виробництва та торгівлі, надавати якісні послуги, здійснювати операції у зовнішньоекономічній діяльності.

Випускники спеціальності «Підприємництво та торгівля» – це фахівці у сфері розроблення бізнес-проектів і бізнес-планів, генерування стартапів, провадження підприємницької діяльності з використанням як традиційних, так і новітніх методів торгівлі (зокрема, інтернет-трейдинг, електронна комерція, онлайн та офлайн рітейл).

Студенти отримують теоретичні знання та практичні навички з питань організації та управління бізнесом, торговельної та посередницької діяльності, ефективного провадження власної справи і бізнес-проектів. Отже, спеціальність 076 «Підприємництво та торгівля» на сьогодні не тільки затребувана, але і дуже цікава.

В РАМКАХ ОПП МИ ВИВЧАЄМО:

  • Основи торговельного підприємництва
  • Комерційна діяльність
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Менеджмент
  • Основи стандартизації, метрології та управління якістю
  • Бухгалтерський (фінансовий, управлінський) облік
  • Безпека товарів, НАССР
  • Основи митної справи
  • Митний контроль і митне оформлення
  • Економіка торговельного підприємства
  • Організація і технологія торговельних процесів
  • Інформаційні системи і технології у підприємництві та торгівлі
  • Менеджмент
  • Обладнання підприємств торгівлі
  • Товарознавство
  • Основи оподаткування та звітності

Сфера професійної діяльності:

Випускники спеціальності проходять практику, стажування та в подальшому працевлаштовуються в організаціях, підприємствах і установах різних галузей діяльності та форм власності, а саме: торговельних, комерційних підприємствах, у сфері послуг, митних органах тощо.

 Після закінчення навчання у Коледжі майбутні фахівці можуть обіймати посади за напрямами:

Підприємництво: підприємець та керівник у сфері торгівлі, електронної комерції, консалтингу, реклами; керівник агентства: страхового, нерухомості, рекламного тощо, керівник підприємства сфери послуг, директор малого підприємства.

Торгівля: директор торговельної фірми, керівник магазину, комерсант, завідувач торговельного залу, менеджер у роздрібній та оптовій торгівлі, надання послуг; митний декларант, митний брокер.

 Можливість розвитку спеціальності формують чинники зовнішнього середовища:

  • близькість до кордону з європейськими державами;
  • зручне та вигідне географічно-транспортне положення, оскільки для України Буковина є воротами до країн Південно-Східної Європи – через регіон проходять важливі автомобільні та залізничні шляхи як державного, так і міжнародного значення, що безперечно впливає на розвиток торгівлі, як внутрішньої, так і міжнародної;
  • соціально-економічні особливості – край має низький рівень індустріалізації території, що може сприяти розширенню потенційних можливостей розвитку торгівельної та біржової діяльності;
  • регіон характеризується переважним розвитком малого та середнього бізнесу, що є перспективним для майбутніх фахівців у галузі підприємництва.

Практичне навчання відбувається на базі Навчального магазину, автоматизованого робочого місця товарознавця, комп’ютеризованих навчальних кабінетів, де студенти опановують фахові дисципліни з використанням сучасного програмного забезпечення: системи автоматизації BAS, ULTRA, «М.Е.Док», «Арт-Звіт-Плюс», «Ліга-Закон Еліт», «Парус: Консультант», «Митний брокер» тощо.

Виробнича практика організовується на кращих підприємствах Буковини.

Поряд з професійною підготовкою, у коледжі створені всі умови, для розвитку у студентів творчих здібностей за різними напрямами, що урізноманітнює студентське життя, роблячи його більш насиченим. Працюють спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності.

Випускники мають можливість продовжити навчання у вищих закладах освіти за ступеневими освітніми програмами та зможуть реалізувати себе в різних сферах економічної діяльності.

Запрошуємо Вас відвідати Коледж та ближче познайомитись з майбутньою професією, умовами навчання та проживання студентів.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleriaf48197ac28

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria7b64560660

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleriabce63a371b

Наша гордість

Багато випускників-правознавців посідають вагомі місця в юридичних, управлінських, освітніх та інших структурах Чернівецької області та за її межами:

  • Афоніна С.Є. – начальник міського управління юстиції, м. Чернівці
  • Базюк Ю.Р. – начальник юридичного відділу Чернівецької обласної державної адміністрації
  • Кравцова В.М. – кандидат юридичних наук, доцент Буковинського університету, м. Чернівці
  • Рудий В.І. – прокурор Ленінського району м. Миколаїв
  • Станковська Г.А. – суддя Апеляційного суду Чернівецької області
Мамчин Петро Ігорович
заступник голови Шевченківського
районного суду м. Чернівці

“Я хотів би побажати студентам працювати над собою і йти до своєї мети, і, звичайно, не забувати відпочивати. Збагачуйте свої знання через телебачення, Інтернет, читайте, дізнавайтесь більше інформації, яка знадобиться вам у вашій майбутній професії. Хочу сказати, що необхідна також загальна база, яку надасть вам коледж, а саме, знання теорії держави і права та інших дисциплін, з яких все розпочинається. Тому не зупиняйтесь на збагаченні своїх знань. Успіхів вам!!!”
Безбородько Андрій Михайлович
заступник директора приватного підприємства "Юридична фірма Ткач і Ко",
депутат Шевченківської районної ради в місті Чернівці


“Дорогі викладачі та студенти, нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров'я та довголіття.”

Вірста (Івасюк) Наталія Василівна
Старший судовий розпорядник
Першотравневого районного суду м. Чернівці
”Мені хочеться подякувати всім педагогам за їх любов і нелегку працю.”
Колесник Вікторія Юріївна
Асистент кафедри теорії та історії держави і права
Одеської юридичної академії
"Викладачам коледжу хочу побажати здоров′я, натхнення, терпіння і хороших студентів. Студентам хочу побажати черпати знання, які Вам у майбутньому стануть у пригоді, старанно виконувати доручення викладачів."

 


 

Обирай спеціальність: СЕКРЕТАРСЬКА ТА ОФІСНА СПРАВА

Галузь знань D Бізнес, адміністрування та право
Спеціальність D6 Секретарська та офісна справа
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Правове адміністрування та судове діловодство
Правове адміністрування та судове діловодство
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

 

На основі стандарту спеціальності «Право» з нового навчального року буде здійснюватися підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою «Правове адміністрування та судове діловодство».

Дана освітньо-професійна програма є актуальною, практично орієнтованою та відповідає сучасним вимогам ринку праці. Вона забезпечує високий рівень підготовки фахівців у сфері юридичного діловодства, сприяє розвитку правової культури та ефективному функціонуванню правової системи. Програма дозволяє студентам поєднувати знання в юриспруденції з організаційними, управлінськими та комунікаційними навичками, що є необхідним для успішної роботи в офісному середовищі, володіти спеціалізованими офісними прикладними програмами та підходами роботи з клієнтами та матиме попит на ринку праці у воєнний час та післявоєнний період відбудови країни.

Основна увага при підготовці здобувачів буде зосереджена на формуванні теоретичних знань, практичних умінь і навичок, необхідних для роботи в правових, адміністративних, судових або інших установах, а основною метою є - забезпечити здобувачів базовими знаннями у сфері юриспруденції.

 Переваги навчання:

  • сучасна програма з правничим та офісно-адміністративним спрямуванням;
  • практичні знання, необхідні для роботи у державних і приватних структурах; 
  • висока затребуваність спеціалістів на ринку праці; 
  • можливість подальшого вступу на юридичні спеціальності у ЗВО.

Фаховий молодший бакалавр ОПП «Правове адміністрування та судове діловодство» під час навчання в Коледжі набуватиме таких вмінь:

  1. Застосовувати закони, нормативно-правові акти, судову практику та галузеві регламенти (постійне оновлення знань щодо змін у законодавстві), юридично правильно кваліфікувати дії, факти та обставини; приймати правові рішення і здійснювати інші юридичні дії в точній відповідності до законів.
  2. Навички складання правових документів (договорів, позовних заяв, процесуальних актів, консультативні висновки, листи, пояснення тощо), надавати кваліфіковані юридичні висновки і консультації.
  3. Використання інформаційно-комунікаційних технологій у правничій діяльності. Робота з правовими – інформаційними платформами та автоматизованими системами.
  4. Аналітичні навички – вміння аналізувати складні юридичні ситуації, розбиратися в документах і знаходити ефективні рішення, оцінюючи ризики та можливі наслідки.
  5. Дотримання високих етичних норм і стандартів професії: чесність, конфіденційність, відсутність конфлікту інтересів, професіоналізм.

Переваги навчання в Чернівецькому кооперативному економіко-правовому коледжі за спеціальністю:

  • достатня матеріально-технічна база, організаційне, наукове, навчально-методичне та інформаційне забезпечення освітнього процесу; підключення до електронних бібліотек та електронних інформаційних ресурсів закладів вищої освіти системи Укркоопспілка та кращих освітніх закладів юридичного та правоохоронного спрямування України;
  • високий кадровий потенціал, досконала система підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників;
  • спрямована на перспективу система організації наукової діяльності викладачів та здобувачів освіти, розвиток міжнародної співпраці;
  • якісне наукове, навчально-методичне та технічне забезпечення освітнього процесу;
  • високий рівень інформатизації та цифровізації на всіх етапах організації освітнього процесу, використання сучасних комп’ютерних систем і технологій та ліцензованого програмного забезпечення, професійних прикладних фахових програм;
  • високий показник працевлаштування випускників;
  • укладання угод про співпрацю з установами, підприємствами та організаціями юридичного спрямування, якими передбачено забезпечення здобувачів освіти базами для проходження навчальної та виробничої практики та подальшого працевлаштування;
  • конкурентно приваблива вартість навчання у Коледжі;
  • достатня кількість абітурієнтів – випускників закладів загальної середньої освіти області, у тому числі внутрішньо переміщених осіб;
  • безпекова складова – наявність трьох укриттів, у тому числі протирадіаційного, що дає змогу організовувати освітній процес для всіх його учасників в одну зміну тощо.

Працевлаштування випускників:

  1. Архіваріус;
  2. Державний податковий інспектор;
  3. Діловод;
  4. Інспектор з виплати пенсій;
  5. Інспектор з кадрів;
  6. Інспектор з контролю за виконанням доручень;
  7. Інспектор з ліцензування; 
  8. Інспектор з призначення пенсій;
  9. Інспектор з соціальної допомоги;
  10. Інспектор митної служби;
  11. Інспектори правоохоронних органів, кримінально – виконавчої воєнізованої,    охорони, приватні детективи, фахівці з дізнання;
  12. Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету;
  13. Кодифікатор;
  14. Організатор діловодства( державні установи);
  15. Організатор діловодства( економічні установи);
  16. Організатор діловодства( система судочинства);
  17. Організатор з персоналу;
  18. Паспортист;
  19. Помічник адвоката;
  20. Помічник керівника установи виконання покарань;
  21. Помічник нотаріуса;
  22. Помічник юриста;
  23. Референт;
  24. Секретар адміністративних органів;
  25. Секретар виконкому;
  26. Секретар колегії судової;
  27. Секретар комітету (організації, підприємства, установи);
  28. Секретар правління;
  29. Секретар суду;
  30. Секретар центрального органу виконавчої влади;
  31. Серетар судового засідання;
  32. Спеціаліст з питань кадрової роботи та державної служби;
  33. Судовий виконавець, розпорядник;
  34. Технічні секретарі  в галузі управління;
  35. Фахівець з організації майнової та особистої безпеки;
  36. Фахівці кримінально-виконавчої служби тощо.

Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:

  • Історія та культура України
  • Основи філософських знань
  • Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • Економічна теорія
  • Інформатика і комп`ютерна техніка
  • Екологія, безпека життєдіяльності та охорона праці
  • Основи кооперації
  • Фізичне виховання
  • Теорія держави і права
  • Юридична деонтологія
  • Конституційне право України
  • Адміністративне право
  • Цивільне право та цивільний процес
  • Трудове право
  • Кримінальне право та кримінальний процес
  • Інформаційне право
  • Інформаційні технології в правовій діяльності
  • Організація судових та правоохоронних органів
  • Судочинство
  • Референтська та офісна діяльність
  • Основи комунікації
  • Діловодство
  • Архівознавство
  • Юридична служба організацій
  • Основи психології та етика бізнесу
  • Кібербезпека
  • Право соціального забезпечення
  • Логіка
  • Комп`ютерні правові системи
  • Інформаційно-аналітичне забезпечення правової діяльності
  • Кооперативне право
  • Історія держави і права України
  • Соціологія

Обирай спеціальність:

pravo


Галузь знань 08 Право
Спеціальність 081 Право
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Право
Право
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 3 роки
на основі базової середньої освіти – 4 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

 

Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо.

Юридична освіта в Коледжі націлена на підготовку фахового молодшого бакалавра з права, формування у нього правової культури, громадянської компетентності, розуміння та сприйняття понять справедливості, рівності, свободи, миру та демократії, прав і свобод людини у демократичному суспільстві. При підготовці майбутніх юристів Коледж враховує сучасні інтеграційні процеси, перспективи входження України у європейський простір, потребу гармонізації українського законодавства до європейського.

Освітньо-професійна програма підготовки фахового молодшого бакалавра розкриває широкий спектр юридичних дисциплін, таких як:

  • цивільне право та процес;
  • кримінальне право та процес;
  • адміністративне право та процес;
  • сімейне право;
  • господарське право;
  • трудове право;
  • конституційне право;
  • земельне право;
  • міжнародне право та інші галузі права.

Новим напрямом в навчанні майбутніх юристів є медіація, яка знайомить студентів з новим інститутом альтернативних способів вирішення конфліктів.

Випускники спеціальності «Право» підготовлені до роботи в різних правничих установах і можуть працювати в управліннях пенсійного фонду України, фондах соціального страхування, державних податкових інспекціях, відділах реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Крім того, випускників спеціальності потребують юридичні консультації, нотаріальні установи, підприємства, які в своїх штатних розкладах мають посади юристів.

Основні переваги професії:

  • Престижність;
  • Елітність;
  • Інтелектуальна привабливість;
  • Колективність праці;
  • Висока заробітна плата;
  • Кар’єрний зріст;
  • Широке коло ділових знайомств;
  • Високий статус у суспільстві та можливість реалізації своїх професійних якостей та життєвих цілей.

Фахові компетентності спеціальності:

  • Знання основ теорії та філософії права, структури правничої професії та її ролі у суспільстві.
  • Знання історії права та державних інститутів.
  • Знання стандартів правничої професії.
  • Знання міжнародних стандартів прав людини.
  • Знання Конвенції з захисту прав людини та основоположних свобод, а також прецедентної практики Європейського суду з прав людини.
  • Знання засад і доктрин міжнародного публічного права, а також змісту основних міжнародно-правових інститутів.
  • Знання основ права Європейського Союзу.
  • Знання засад і доктрин національного права, а також змісту правових інститутів таких фундаментальних галузей права, як: конституційне право, адміністративне право і адміністративне процесуальне право, цивільне і цивільне процесуальне право, трудове право, кримінальне і кримінальне процесуальне право.
  • Навички реалізації та застосування норм матеріального і процесуального права.
  • Уміння застосувати знання у практичній діяльності при моделюванні правових ситуацій.
  • Здатність визначати належні та прийнятні для юридичного аналізу факти.
  • Здатність аналізувати правові проблеми та формувати правові позиції.
  • Здатність застосовувати юридичну аргументацію.
  • Здатність виявляти проблеми правового регулювання і пропонувати способи їх вирішення, включаючи подолання юридичної невизначеності.
  • Навички логічного, критичного і системного аналізу документів, розуміння їх правового характеру і значення.
  • Навички консультування з правових питань, зокрема, можливих способів захисту прав та інтересів клієнтів, відповідно до вимог професійної етики, належного дотримання норм щодо нерозголошення персональних даних та конфіденційної інформації.
  • Навички самостійної підготовки проектів актів правозастосування.
  • Здатність до критичного та системного аналізу правових явищ і застосування набутих знань у професійній діяльності.

У рамках спеціальності «Право» студенти беруть участь у:

  • наукових гуртках: «Дебатний клуб», «Що?Де?Коли?», «Студентське наукове товариство», брейн-рингах та олімпіадах;
  • наданні практичної безоплатної правової допомоги через проект «Юридична клініка»;
  • науково-практичних конференціях, круглих столах, наукових семінарах.

Переваги навчання в Чернівецькому кооперативному економіко-правовому коледжі за спеціальністю 081 «Право»:

  • отримання диплома державного зразка за обраною спеціалізацією;
  • освітній процес проводиться за програмами, які відповідають сучасним стандартам, із залученням новітніх методик;
  • студенти мають можливість працювати в комп’ютерних класах, опановувати найсучасніші програмні продукти, що сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців;
  • участь у всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях;
  • під час навчального процесу використовуються мультимедійні технології, проводяться практичні заняття з елементами ділових ігор, майстер-класи із запрошенням керівників баз практики, зустрічі з відомими юристами та громадськими діячами;
  • можливість продовжувати навчання за ступеневою освітою у Львівському торговельно-економічному університеті, Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича та інших провідних вузах України для здобуття освітнього рівня бакалавра та магістра;
  • активна співпраця Коледжу з іноземними партнерами – вищими закладами освіти і установами.
  • працевлаштування в провідних установах області.

Працевлаштування професійних юристів:

  • органи правосуддя;
  • органи дізнання та слідства;
  • органи державної законодавчої та виконавчої влади;
  • органи місцевого самоврядування;
  • юридичні служби підприємств усіх форм власності;
  • дипломатичні та консульські установи;
  • міжнародні організації;
  • страхові компанії;
  • нотаріальні контори;
  • правоохоронні органи;
  • податкові органи;
  • митні органи;
  • державний реєстр актів цивільного стану;
  • інформаційна сфера;
  • освітні та наукові установи.

Багато випускників-юристів посідають вагомі місця в юридичних, управлінських, освітніх та інших структурах Чернівецької області та за її межами.

Випускники успішно працюють у будь-якій юридичній сфері в Україні: суд, податкова та митна служба, адвокатура, прокуратура, нотаріат, юстиція, правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування, НАБУ, ДБР, БЕБ, в установах банків, юридичних службах державних підприємств, комерційних установ, IT-підприємств та інше.

Спеціальність Право – це вибір тих, хто хоче втілити свої мрії в реальність!


 

 

Спеціальність: "Готельно-ресторанна справа"

Галузь знань 24 Сфера обслуговування
Спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанний бізнес
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Організація ресторанного господарства
  • ОК 13. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • ОК 14. Технологія продукції закладів ресторанного господарства
  • ОК 15. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • ОК 16. Гігієна і санітарія
  • ОК 17. Барна справа
  • ОК 18. Організація готельного господарства
  • ОК 19.Технологія обслуговування в готелях
  • ОК 20. Основи менеджменту
  • ОК 21. Основи маркетингу
  • ОК 22. Управління якістю продукції та послуг
  • ОК 23. Економіка підприємств сфери обслуговування
  • ОК 24. Бухгалтерський облік
  • ОК 25. Основи психології та етика ділового спілкування
  • ОК 26. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному господарстві
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Виробнича практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Основи товарознавства
  • ВК 2. Захист прав споживачів
  • ВК 3.Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 4. Організація туризму
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Основи підприємництва
  • ВК 7. Організація власної справи
  • ВК 8. Комунікативний менеджмент

Якщо Ви бажаєте:

  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • керівником закладу ресторанного бізнесу;
  • адміністратором залу;
  • начальником цеху;
  • метрдотелем;
  • барменом;
  • офіціантом;
  • фахівцем із готельної справи;
  • фахівцем із готельного обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі світової економіки, яка є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування відвідувачів, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для клієнтів, як в нашій країні так і за кордоном.

На спеціальності «Готельно-ресторанна справа» значна увага приділяється вивченню організації обслуговування в готелях, туристичних комплексах, спортивно-оздоровчих комплексах, технології ресторанної справи та міжнародного сервісу. Фахівці у сфері готельно-ресторанного обслуговування проводять організацію святкових заходів, надають кейтерингові послуги та послуги харчування туристів, впливають на настрій гостей, демонструють високу культуру обслуговування.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста та на всеукраїнському рівні. Щорічно на відділенні проводяться тижні за фахом, науково-теоретичні та теоретично-практичні конференції на різну тематику, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює первинні навички молодшого спеціаліста.

Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів лабораторія з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, навчальний ресторан, бар та готель, 7 комп’ютерних лабораторій (де студенти мають можливість працювати в системі Інтернет та Інтранет), читальна, актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет.

У процесі навчання студенти проходять практику у закладах готельно-ресторанного господарства міста та області, а саме: «Ресторанно-готельний комплекс Дельта», готельно-ресторанний комплекс «Графська садиба»; ресторани: «Фрегат», «Панська Гуральня», «Гопачок», «Аристократ», «Георг парк», «Кварта», «Діана» та ін.

Влітку студенти мають можливість проходити практику на базі відпочинку «Вілла Вікторія», що знаходиться в Херсонській області на Арбатській стрілці (Азовське море).

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria4238aff5a5


ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ

Спеціальність: "Харчові технології"

Галузь знань 18 Виробництво та технологія
Спеціальність 181 Харчові технології
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Харчові технології
Харчові технології
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2.5 роки
на основі базової середньої освіти – 3.5 роки
Форми навчання денна,заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК 1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Харчова хімія
  • ОК 13. Біохімія
  • ОК 14. Мікробіологія та фізіологія
  • ОК 15. Гігієна і санітарія
  • ОК 16. Процеси і апарати харчових виробництв
  • ОК 17. Основи інженерної  та комп’ютерної графіки
  • ОК 18. Бухгалтерський облік
  • ОК 19. Технологія виробництва кулінарної продукції
  • ОК 20. Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
  • ОК 21.Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
  • ОК 22. Управління якістю і НАССР харчової продукції
  • ОК 23. Товарознавство продовольчих товарів
  • ОК 24. Устаткування закладів ресторанного господарства
  • ОК 25. Економіка підприємства
  • ОК 26. Технологія виробництва кондитерської продукції
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Технологічна практика
  • ОК 29. Переддипломна практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 2. Основи підприємництва
  • ВК 3. Естетика у закладах ресторанного господарства
  • ВК 4. Спеціальне малювання та декоративна пластика
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Психологія та етика ділових відносин
  • ВК 7. Технологія напоїв з основами барної справи
  • ВК 8. Основи маркетингу
  • ВК 9. Інноваційні технології в ресторанному господарстві
  • ВК 10. Основи менеджменту
  • ВК 11.Трудове право

Якщо Ви бажаєте:

  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у ВНЗ.

Якщо Ви хочете працювати:

  • шеф кухарем;
  • су-шефом;
  • завідувачем виробництва;
  • техніком - технологом;
  • техніком-лаборантом;
  • майстром виробничого навчання;
  • консультант із питань приготування, оформлення кулінарних та кондитерських виробів;
  • спеціалістом з якості продукції та обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ!

Кваліфіковані викладачі навчать Вас готувати класичні та сучасні страви і кулінарні вироби української та міжнародної кухонь, визначати якість  продукції за допомогою об’єктивних та евристичних методів дослідження, ознайомлять Вас із дисциплінами професійного спрямування, засвоєння яких дозволить Вам орієнтуватися в галузі ресторанного господарства, в інноваційних процесах, пов’язаних із сучасними проблемами техніки та технологій, в сучасних формах та методах обслуговування.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста, та на всеукраїнському рівні. Щорічно на відділенні проводяться тижні за фахом, науково-теоретичні та теоретично-практичні конференції на різну тематику, професійні конкурси, майстер-класи, виставки-продажі кулінарних та кондитерських виробів, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює первинні навички майбутніх фахівців.

Матеріально-технічна база коледжу, наявність висококваліфікованих викладачів, практичних спеціалістів створюють умови, які забезпечують засвоєння глибоких знань, надбання професійних навиків, необхідних майбутнім фахівцям.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria44b4dad752

Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої практики в кращих ресторанах міста: «Дельта», «Фрегат», «Панська Гуральня», «Гопачок», «Лісний узвіз», «Георг парк», «Кварта», «Чернівці», «Клеопатра», «Піар»та ін.

Влітку студенти мають можливість проходити практику в таборі відпочинку «Вогник Буковини» (с. Валя Кузьмина) та на базі відпочинку «Вілла Вікторія» що знаходиться на Арбатській стрілці (Азовське море).

Випускники коледжу отримують диплом фахового молодшого бакалавра з харчових технологій та свідоцтва робітничих професій кухар і кондитер.

Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку ресторанного, готельного й туристичного бізнесу в Україні.

ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ


Запрошуємо Вас відвідати Коледж та ближче познайомитись з майбутньою професією, умовами навчання та проживання студентів у гуртожитку.

ОБИРАЙ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

 

Галузь знань 07 Управління та адміністрування
Спеціальність 071 Облік і оподаткування
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Облік і оподаткування
Економіка
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти


Бухгалтер – це професія, яка завжди була й буде однією з найбільш затребуваних на ринку праці і ніколи не втратить своєї актуальності! Жодне підприємство, державне чи приватне, не може здійснювати господарську діяльність без бухгалтерського обліку. Бухгалтерів зараховують у штат співробітників або користуються послугами бухгалтерського супроводження, на яких спеціалізуються консалтингові та аутсорсингові компанії.

Бухгалтер виконує відповідальну ділянку роботи, від якої напряму залежить фінансовий результат діяльності суб’єкта господарювання. В обов’язки даного фахівця входить організація та ведення управлінського та податкового обліку, нарахування заробітної плати співробітникам, ведення розрахунків з контрагентами, з бюджетом, з фінансовими органами; розробка заходів, спрямованих на скорочення витрат та податкові відрахування, вишукування резервів збільшення доходності та прибутковості бізнесу, формування і здавання фінансової та податкової звітності. Окрім того, бухгалтер є головним контролером збереження майна та фінансових ресурсів, він організовує та бере безпосередню участь в інвентаризаціях товарно-матеріальних цінностей, активно взаємодіє з банками та кредитними організаціями, займається зовнішньоекономічною діяльністю.

Сучасний бухгалтер – це універсальній фахівець, який володіє необхідним багажем знань з фінансів, оподаткування, права, економічного аналізу, ревізії, аудиту, страхування тощо. Бухгалтер вміло використовує інформаційні системи і технології: на сьогоднішній день бухгалтери працюють переважно з комп’ютеризованими формами обліку та формуванням електронної звітності. Заробітна плата бухгалтера в Україні прямує до європейської і завжди на 20-30 відсотків вище, ніж в середньому на ринку праці, а доходи бухгалтера зі знанням іноземної мови зростають одразу вдвічі. Справжніх професіоналів бухгалтерської справи завжди чекають посади ревізорів, податківців, аудиторів, фінансових директорів та керівників підприємств і організацій. Це означає, що перспективність даної професії досить висока, а бухгалтер – ключовий і завжди цінний співробітник.

В РАМКАХ ОПП МИ ВИВЧАЄМО:

  • Бухгалтерський (фінансовий) облік і звітність за міжнародними стандартами
  • Економіка підприємств різних типів
  • Загальнодержавні фінанси, міжнародні фінанси, фінанси підприємств і організацій
  • Казначейська справа
  • Податкова система
  • Облік і звітність у бюджетних установах
  • Контроль і ревізія
  • Економічний аналіз
  • Бухгалтерський облік і звітність у фінансових установах
  • Бухгалтерський облік у малому бізнесі
  • Інформаційні системи і технології в обліку

Сфера професійної діяльності:

Випускники мають можливість продовжити навчання у вищих закладах освіти за ступеневими освітніми програмами та зможуть реалізувати себе в різних сферах економічної діяльності.

  • торговельних, комерційних структурах у сфері послуг
  • у сфері гостинності та послуг
  • на виробництві
  • закладах ресторанного господарства
  • бюджетних установах
  • фінансово-кредитних установах
  • банківських установах
  • органах соціального забезпечення
  • органах фінансового контролю, незалежних аудиторських компаніях
  • Державній фіскальній службі
  • страхових агентствах
  • органах Державного казначейства
  • органах охорони здоров’я, освіти

Перше робоче місце Ви можете знайти, обійнявши посаду бухгалтера, бухгалтера-ревізора, бухгалтера-експерта, касира, касира-експерта, завідувача каси, техніка облікової реєстрації, оператора комп’ютерного набору.

На спеціальності «Облік і оподаткування» цікаво навчатися завдяки активному використанню різних форм і методів навчання, які дозволяють розкрити індивідуальність кожного студента. Творча студентська молодь бере активну участь у професійних конкурсах, екскурсіях на провідні підприємства і організації міста та області, олімпіадах, науково-практичних конференціях, ділових іграх, брейн-рингах, під час яких студенти демонструють набуті теоретичні знання та практичні навички

Практичне навчання відбувається на базі комп’ютеризованої навчальної бухгалтерії коледжу, де студенти опановують інформаційні системи обліку з використанням сучасного програмного забезпечення: системи автоматизації BAS, ULTRA, «М.Е.Док», «Арт-Звіт-Плюс», «Ліга-Закон Еліт», «Парус: Консультант» тощо. Виробнича практика організовується на кращих підприємствах Буковини.

Поряд з професійною підготовкою, у коледжі створені всі умови, для розвитку у студентів творчих здібностей за різними напрямами, що урізноманітнює студентське життя, роблячи його більш насиченим. Працюють спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності.

Випускники мають можливість продовжити навчання у вищих закладах освіти за ступеневими освітніми програмами та зможуть реалізувати себе в різних сферах економічної діяльності.

Запрошуємо всіх бажаючих до нашої дружньої обліково-економічної родини!

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria78c940845a


 

2 жовтня святкуємо ювілей

ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ КОЛЕДЖУ!

З нагоди святкування 75-річчя Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу у п’ятницю, 02 жовтня 2015 р. заняття проводитимуться за скороченим розкладом дзвінків:

І пара 8.30 год. – 9.15 год.
перерва 10 хв.
ІІ пара 9.25 год. – 10.10 год.
перерва 10 хв.
ІІІ пара 10.20 год. – 11.05 год.

11.15 год. – Благодійна виставка-розпродаж виробів кулінарного мистецтва студентів коледжу.

12.00 год. – Урочистий концерт, присвячений ювілею коледжу.

Навчальна частина

Путівник вступника

Етапи вступної кампанії 2025

Алгоритм вступу 2025

Вартість навчання 2025

Переваги вступу на навчання до коледжу 2025

Cпеціальності / Освітньо-професійні програми 2025

Правила прийому 2025

Перелік документів для вступу до коледжу

  1. Копія документа про здобуту освіту
  2. Копія паспорта та ідентифікаційного коду
  3. 4 фотокартки 3х4
  4. Папка на зав'язках, 4 конверти

Примітка. Для військовозобов’язаних - копія військово-облікового документа.

Умови конкурсного відбору 2025

Програма для проведення співбесіди з української мови

Мотиваційний лист

Документи приймальної комісії

Підготовчі курси

День відкритих дверей

Чернівецький кооперативний фаховий коледж економіки і права запрошує випускників гімназій, ліцеїв та закладів професійно-технічної освіти на навчання для здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра.

Коледж має більш ніж 85-річний досвід надання якісних освітніх послуг. Впевнені, що наша студентська родина вкотре поповниться талановитими, чудовими і просто найкращими студентами!

Наші студенти – це наша гордість! Всі разом ми створимо нову історію нашого закладу!

Познайомтесь з нами! ВІДЕО.

НАШІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ:

Юридичне відділення
Правоохоронна діяльність (ліцензується)
Секретарська та офісна справа

Відділення економіки та комп’ютерних технологій
Облік і оподаткування
Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок
Торгівля
Комп’ютерна інженерія

Відділення туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій
Туризм та рекреація
Харчові технології
Готельно-ресторанна справа та кейтеринг