Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/collegec/public_html/images/sitecontent/gallery/2015-08-18-spisok

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/collegec/public_html/images/sitecontent/gallery/2015-09-02-spisok-zaoch

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sitecontent/gallery/2015-08-18-spisok

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sitecontent/gallery/2015-09-02-spisok-zaoch

Спеціальність: "Туризм і рекреація"

Галузь знань J Транспорт та послуги
Спеціальність J3 Туризм і рекреація
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Туризм
Туризм і рекреація
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі
повної загальної середньої освіти – 1 рік 10 місяців
на основі базової середньої освіти – 2 роки 10 місяців
Форми навчання Денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК 1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Друга іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 13. Основи психології та етика ділового спілкування
  • ОК 14. Історія та  географія туризму
  • ОК 15. Рекреаційна географія
  • ОК 16. Технологія і  організація туристичного обслуговування
  • ОК 17. Туристичне краєзнавство та країнознавство
  • ОК 18. Організація екскурсійної діяльності
  • ОК 19. Економіка підприємства сфери обслуговування
  • ОК 20. Основи менеджменту
  • ОК 21. Маркетинг туризму
  • ОК 22. Організація готельного та ресторанного обслуговування
  • ОК 23. Страхування в туризмі
  • ОК 24. Правове регулювання туристичної  діяльності
  • ОК 25. Навчальна практика
  • ОК 26. Виробнича практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Туристичні ресурси України
  • ВК 2. Організація транспортних послуг та туристичний супровід
  • ВК 3. Спеціалізований туризм
  • ВК 4. Інформаційні системи та технології в туризмі
  • ВК 5. Етнографія та фольклор України
  • ВК 7. Основи музеєзнавства
  • ВК 8. Світова культура та мистецтво

Кожна людина прагне реалізувати себе, досягти успіхів у бурхливому вирі життя. Перед випускниками шкіл, гімназій стоїть нелегке питання вибору майбутньої професії. Сучасний ринок праці потребує фахівців нової формації, які вміють працювати в жорстких умовах ринкової економіки.

Якщо Ви бажаєте:

  • створити власний туристичний бізнес;
  • налагоджувати партнерські зв’язки з метою просування національного туристичного продукту;
  • досягти успіху в сфері зовнішньоекономічної діяльності;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у ЗВО

Якщо Ви хочете працювати:

  • фахівцем з туристичного обслуговування;
  • фахівцем із організації дозвілля;
  • фахівцем з розвитку сільського туризму;
  • агентом з організації туризму;
  • керівником туристичної групи;
  • інструктором-методистом з туризму;
  • організатором подорожей (екскурсій);

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ

Туризм і рекреація – це з захоплива та перспективна спеціальність, яка вивчає різноманітні аспекти туристичної індустрії та рекреаційної діяльності. Здобувачі фахової передвищої освіти, які обирають освітньо-професійну програму «Туризм», отримують теоретично-практичні знання про надання, організацію та управління туристичними послугами, розробку та проєктування туристичних маршрутів, аналіз потреб туристичного ринку. Навчання за освітньо-професійною програмою надає здобувачам фахової передвищої освіти можливість ознайомитися з різноманітними видами туризму, зокрема: екологічним, сільським, культурно-пізнавальним, лікувально-оздоровчим, релігійним, спортивним, пригодницьким тощо.

Спеціальність «Туризм і рекреація» має численні професійні переваги, що сприяють успішній кар'єрі у туристично-рекреаційній індустрії, а саме:

  • розвиток креативного, творчого мислення та здатності до інноваційної діяльності;
  • знання про туристичний ринок, аналіз його потреб та тенденцій;
  • уміння розробляти та просувати на ринку туристичний продукт та розважальні програми;
  • навички управління туристичними підприємствами та рекреаційними об'єктами; 
  • знання принципів та методів управління туристично-рекреаційною діяльністю;
  • уміння розробляти стратегію маркетингу та продажу туристичних послуг;
  • організація роботи з партнерами та постачальниками;
  • оволодіння навичками організації туристичних подорожей, екскурсій та розважальних заходів, створення неповторних туристичних програм та подій;
  • вивчення особливостей роботи глобальних туристичних ринків та онлайн-платформ;
  • оволодіння навичками використання комп'ютерних систем бронювання, електронної комерції та маркетингу в інтернеті;
  • розвиток вміння аналізувати та розуміти потреби та вимоги сучасного туриста;
  • створення та керівництво якісними туристичними послугами, забезпечення комфорту, безпеки та задоволення клієнтів.

Для забезпечення якості освітнього процесу створені спеціалізовані кабінети і лабораторії з туризму. Здобувачі освіти відвідують туристичні агенції, виставки, беруть участь у конференціях, круглих столах, розробляють екскурсійні маршрути. Практичні навики та знання закріплюються під час проходження технологічної та професійної практики в ТА «Аруба-тур», «Гранд Вікторія», «Квінс Тревелс», «Buktravel», «Мега-тур», «Mаvidi tour» та ін.

Ми розкриємо Вам таємниці ефективної роботи фахівця з туристичного обслуговування в ринкових умовах

ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СКОРОЧЕНИМ ТЕРМІНОМ  

 


View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleriacdd67509b6

 

Запрошуємо Вас відвідати Коледж та ближче познайомитись з майбутньою професією,
умовами навчання та проживання студентів.

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ТОРГІВЛЯ

ОПП ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

Галузь знань D Бізнес, адміністрування, та право
Спеціальність D7 Торгівля
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Торгівля
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 1 рік 10 місяців
на основі базової середньої освіти – 2 роки 10 місяців
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти
Свідоцтво про присвоєння робітничої професії продавця-консультанта

Торгівля –  завжди актуальна та перспективна спеціальність, яка готує фахівців, здатних створювати та розвивати бізнес, управляти торговельними операціями, а також застосовувати сучасні цифрові інструменти в торгівлі. Вона дозволяє нашим випускникам успішно конкурувати у сфері бізнесу та комерції, стати успішними підприємцями та керівниками, мати престижну освіту, роботу та впевненість у майбутньому.

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

ОК 1. Історія та культура України

ОК 2. Основи філософських знань

ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)

ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

ОК 5. Основи правознавства

ОК 6. Економічна теорія

ОК 7. Вища і прикладна математика

ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка

ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та охорона праці

ОК 10. Основи кооперації

ОК 11. Фізичне виховання

ОК 12. Товарознавство

ОК 13. Організація і технологія торговельних процесів

ОК 14. Обладнання підприємств торгівлі

ОК 15. Комерційна діяльність

ОК 16. Основи маркетингу

ОК 17. Основи менеджменту

ОК 18. Основи торговельного підприємництва

ОК 19. Економіка торговельного підприємства

ОК 20. Бухгалтерський облік

ОК 21. Логістика

ОК 22. Інформаційні системи і технології в підприємництві та торгівлі

ОК 23. Основи психології та етика бізнесу

ОК 24. Основи митної справи

ОК 25. Митний контроль та митне оформлення

ОК 26. Навчальна практика

ОК 27. Технологічна практика

Перелік вибіркових освітніх компонентів:

ВК 1. Безпека товарів народного споживання, НАССР

ВК 2. Захист прав споживачів

ВК 3. Страхування та страхові послуги

ВК 4. Фондовий ринок та біржова діяльність

ВК 5. ШІ (Штучний інтелект)

ВК 6. Соціологія

ВК 7. Організація власної справи

ВК 8. Кібербезпека

ВК 9. Прикладні інформаційні системи

ВК 10. Економічний аналіз

ВК 11. Контроль і ревізія

ВК 12. Облік зовнішньоекономічної діяльності

Випускники спеціальності «Торгівля» можуть працювати у різноманітних сферах, пов'язаних з організацією та управлінням торговельною діяльністю, логістикою, розробкою бізнес-проєктів, аналізом ринків та використанням сучасних торговельних методів (зокрема, інтернет-трейдинг, електронна комерція, онлайн та офлайн рітейл) або започаткувати власну справу.  Вони можуть обіймати посади менеджерів з продажу, торговельних та комерційних агентів, товарознавців, комівояжерів, організаторів постачання, організаторів збуту, торговельних брокерів, логістів, транспортних експедиторів,  фахівців з закупівель, комерційних аналітиків, керівників оптових та роздрібних торговельних підрозділів, а також працювати у митних органах та консалтингових компаніях. 

Сприятливі умови розвитку торгівельної галузі на Буковині формують чинники зовнішнього середовища:

  • близькість до кордону з європейськими державами;
  • зручне та вигідне географічно-транспортне положення, оскільки для України Буковина є воротами до країн Південно-Східної Європи – через регіон проходять важливі автомобільні та залізничні шляхи як державного, так і міжнародного значення, що позитивно впливає на розвиток торгівлі, як внутрішньої, так і міжнародної;
  • соціально-економічні особливості – край має низький рівень індустріалізації території, що може сприяти розширенню потенційних можливостей розвитку торгівельної та підприємницької діяльності;
  • регіон характеризується переважним розвитком малого та середнього бізнесу, що є перспективним для майбутніх фахівців у галузі підприємництва та торгівлі.

Переваги навчання у Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права за спеціальністю «Тогівля»:

  • у коледжі створені всі умови для якісної підготовки фахівців, розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти, навчання та виховання обдарованої молоді. Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів 7 сучасних комп’ютерних лабораторій (з цілодобовим підключенням до системи Інтернет). В освітньому процесі використовується найсучасніша мультимедійна техніка, вивчаються інформаційні системи і технології та програмне забезпечення, що застосовуються у підприємництві та торгівлі, впроваджуються комп’ютерні технології з ліцензованим програмним забезпеченням: системи автоматизації BAS, ULTRA, «М.Е.Док», «Арт-Звіт-Плюс», «Ліга-Закон Еліт», «Парус: Консультант» тощо;
  • для студентів спеціальності «Торгівля» обладнано спеціалізовану лабораторію «Навчальний магазин» з широким асортиментом товарних взірців, оснащену комплексом торговельного обладнання з програмним забезпеченням «Ultra shop», що включає сучасний розрахунково-касовий вузол, електронні ваги, принтер та сканер для зчитування штрих-кодів товарів;
  • освітній процес забезпечують досвідчені викладачі вищої кваліфікаційної категорії, більшість з яких мають практичний досвід роботи у торговельній галузі;
  • бібліотека коледжу має підключення до електронних бібліотек та електронних інформаційних ресурсів закладів вищої освіти системи Укркоопспілка;
  • для організації практичного навчання та сприяння подальшому працевлаштуванню випускників, коледжем укладено понад 50 угод з провідними організаціями, установами та підприємствами Буковини;
  • студенти спеціальності «Торгівля» поглиблюють фахові знання у предметних гуртках та наукових товариствах, беруть участь в науково-практичних конференціях, професійних семінарах, які проводяться на рівні коледжу, на підприємствах сфери надання послуг та в торговельних мережах міста та області;
  • в інфраструктуру коледжу входять актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет, гуртожиток;
  • у коледжі забезпечена безпекова складова – наявність трьох укриттів, у тому числі протирадіаційного, що дає змогу організовувати освітній процес для всіх його учасників в одну зміну;
  • в освітній процес впроваджуються елементи дистанційного навчання, що дає студентам можливість не припиняти навчання у разі надзвичайних обставин;
  • коледж має високий показник працевлаштування випускників;
  • конкурентно приваблива вартість навчання;
  • ви маєте можливість на рік швидше за ровесників отримати диплом та розпочати практичну діяльність, забезпечувати власний добробут та водночас продовжувати навчання у закладах вищої освіти за скороченим терміном навчання.

Запрошуємо Вас приєднатися до нашої дружньої студентської родини!

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleriaf48197ac28

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria7b64560660

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleriabce63a371b

Наша гордість

Багато випускників-правознавців посідають вагомі місця в юридичних, управлінських, освітніх та інших структурах Чернівецької області та за її межами:

  • Афоніна С.Є. – начальник міського управління юстиції, м. Чернівці
  • Базюк Ю.Р. – начальник юридичного відділу Чернівецької обласної державної адміністрації
  • Кравцова В.М. – кандидат юридичних наук, доцент Буковинського університету, м. Чернівці
  • Рудий В.І. – прокурор Ленінського району м. Миколаїв
  • Станковська Г.А. – суддя Апеляційного суду Чернівецької області
Мамчин Петро Ігорович
заступник голови Шевченківського
районного суду м. Чернівці

“Я хотів би побажати студентам працювати над собою і йти до своєї мети, і, звичайно, не забувати відпочивати. Збагачуйте свої знання через телебачення, Інтернет, читайте, дізнавайтесь більше інформації, яка знадобиться вам у вашій майбутній професії. Хочу сказати, що необхідна також загальна база, яку надасть вам коледж, а саме, знання теорії держави і права та інших дисциплін, з яких все розпочинається. Тому не зупиняйтесь на збагаченні своїх знань. Успіхів вам!!!”
Безбородько Андрій Михайлович
заступник директора приватного підприємства "Юридична фірма Ткач і Ко",
депутат Шевченківської районної ради в місті Чернівці


“Дорогі викладачі та студенти, нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров'я та довголіття.”

Вірста (Івасюк) Наталія Василівна
Старший судовий розпорядник
Першотравневого районного суду м. Чернівці
”Мені хочеться подякувати всім педагогам за їх любов і нелегку працю.”
Колесник Вікторія Юріївна
Асистент кафедри теорії та історії держави і права
Одеської юридичної академії
"Викладачам коледжу хочу побажати здоров′я, натхнення, терпіння і хороших студентів. Студентам хочу побажати черпати знання, які Вам у майбутньому стануть у пригоді, старанно виконувати доручення викладачів."

 


 

Обирай фах: ОПП Правове адміністрування та судове діловодство

Галузь знань D Бізнес, адміністрування та право
Спеціальність D6 Секретарська та офісна справа
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Правове адміністрування та судове діловодство
Правове адміністрування та судове діловодство
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

На основі стандарту спеціальності «Право» з нового навчального року буде здійснюватися підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою «Правове адміністрування та судове діловодство».

Дана освітньо-професійна програма є актуальною, практично орієнтованою та відповідає сучасним вимогам ринку праці. Вона забезпечує високий рівень підготовки фахівців у сфері юридичного діловодства, сприяє розвитку правової культури та ефективному функціонуванню правової системи. Програма дозволяє студентам поєднувати знання в юриспруденції з організаційними, управлінськими та комунікаційними навичками, що є необхідним для успішної роботи в офісному середовищі, володіти спеціалізованими офісними прикладними програмами та підходами роботи з клієнтами та матиме попит на ринку праці у воєнний час та післявоєнний період відбудови країни.

Основна увага при підготовці здобувачів буде зосереджена на формуванні теоретичних знань, практичних умінь і навичок, необхідних для роботи в правових, адміністративних, судових або інших установах, а основною метою є - забезпечити здобувачів базовими знаннями у сфері юриспруденції.

 Переваги навчання:

  • сучасна програма з правничим та офісно-адміністративним спрямуванням;
  • практичні знання, необхідні для роботи у державних і приватних структурах; 
  • висока затребуваність спеціалістів на ринку праці; 
  • можливість подальшого вступу на юридичні спеціальності у ЗВО.

Фаховий молодший бакалавр ОПП «Правове адміністрування та судове діловодство» під час навчання в Коледжі набуватиме таких вмінь:

  1. Застосовувати закони, нормативно-правові акти, судову практику та галузеві регламенти (постійне оновлення знань щодо змін у законодавстві), юридично правильно кваліфікувати дії, факти та обставини; приймати правові рішення і здійснювати інші юридичні дії в точній відповідності до законів.
  2. Навички складання правових документів (договорів, позовних заяв, процесуальних актів, консультативні висновки, листи, пояснення тощо), надавати кваліфіковані юридичні висновки і консультації.
  3. Використання інформаційно-комунікаційних технологій у правничій діяльності. Робота з правовими – інформаційними платформами та автоматизованими системами.
  4. Аналітичні навички – вміння аналізувати складні юридичні ситуації, розбиратися в документах і знаходити ефективні рішення, оцінюючи ризики та можливі наслідки.
  5. Дотримання високих етичних норм і стандартів професії: чесність, конфіденційність, відсутність конфлікту інтересів, професіоналізм.

Переваги навчання в Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права за спеціальністю:

  • достатня матеріально-технічна база, організаційне, наукове, навчально-методичне та інформаційне забезпечення освітнього процесу; підключення до електронних бібліотек та електронних інформаційних ресурсів закладів вищої освіти системи Укркоопспілка та кращих освітніх закладів юридичного та правоохоронного спрямування України;
  • високий кадровий потенціал, досконала система підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників;
  • спрямована на перспективу система організації наукової діяльності викладачів та здобувачів освіти, розвиток міжнародної співпраці;
  • якісне наукове, навчально-методичне та технічне забезпечення освітнього процесу;
  • високий рівень інформатизації та цифровізації на всіх етапах організації освітнього процесу, використання сучасних комп’ютерних систем і технологій та ліцензованого програмного забезпечення, професійних прикладних фахових програм;
  • високий показник працевлаштування випускників;
  • укладання угод про співпрацю з установами, підприємствами та організаціями юридичного спрямування, якими передбачено забезпечення здобувачів освіти базами для проходження навчальної та виробничої практики та подальшого працевлаштування;
  • конкурентно приваблива вартість навчання у Коледжі;
  • достатня кількість абітурієнтів – випускників закладів загальної середньої освіти області, у тому числі внутрішньо переміщених осіб;
  • безпекова складова – наявність трьох укриттів, у тому числі протирадіаційного, що дає змогу організовувати освітній процес для всіх його учасників в одну зміну тощо.

Працевлаштування випускників:

  1. Архіваріус;
  2. Державний податковий інспектор;
  3. Діловод;
  4. Інспектор з виплати пенсій;
  5. Інспектор з кадрів;
  6. Інспектор з контролю за виконанням доручень;
  7. Інспектор з ліцензування; 
  8. Інспектор з призначення пенсій;
  9. Інспектор з соціальної допомоги;
  10. Інспектор митної служби;
  11. Інспектори правоохоронних органів, кримінально – виконавчої воєнізованої,    охорони, приватні детективи, фахівці з дізнання;
  12. Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету;
  13. Кодифікатор;
  14. Організатор діловодства( державні установи);
  15. Організатор діловодства( економічні установи);
  16. Організатор діловодства( система судочинства);
  17. Організатор з персоналу;
  18. Паспортист;
  19. Помічник адвоката;
  20. Помічник керівника установи виконання покарань;
  21. Помічник нотаріуса;
  22. Помічник юриста;
  23. Референт;
  24. Секретар адміністративних органів;
  25. Секретар виконкому;
  26. Секретар колегії судової;
  27. Секретар комітету (організації, підприємства, установи);
  28. Секретар правління;
  29. Секретар суду;
  30. Секретар центрального органу виконавчої влади;
  31. Серетар судового засідання;
  32. Спеціаліст з питань кадрової роботи та державної служби;
  33. Судовий виконавець, розпорядник;
  34. Технічні секретарі  в галузі управління;
  35. Фахівець з організації майнової та особистої безпеки;
  36. Фахівці кримінально-виконавчої служби тощо.

Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:

  • Історія та культура України
  • Основи філософських знань
  • Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • Економічна теорія
  • Інформатика і комп`ютерна техніка
  • Екологія, безпека життєдіяльності та охорона праці
  • Основи кооперації
  • Фізичне виховання
  • Теорія держави і права
  • Юридична деонтологія
  • Конституційне право України
  • Адміністративне право
  • Цивільне право та цивільний процес
  • Трудове право
  • Кримінальне право та кримінальний процес
  • Інформаційне право
  • Інформаційні технології в правовій діяльності
  • Організація судових та правоохоронних органів
  • Судочинство
  • Референтська та офісна діяльність
  • Основи комунікації
  • Діловодство
  • Архівознавство
  • Юридична служба організацій
  • Основи психології та етика бізнесу
  • Кібербезпека
  • Право соціального забезпечення
  • Логіка
  • Комп`ютерні правові системи
  • Інформаційно-аналітичне забезпечення правової діяльності
  • Кооперативне право
  • Історія держави і права України
  • Соціологія

Обирай фах: Правоохоронна діяльність

Галузь знань К Безпека та оборона
Спеціальність К9 Правоохоронна діяльність
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Правоохоронна діяльність
Правоохоронна діяльність
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Підготовка фахових молодших бакалаврів за спеціальністю К9 Правоохоронна діяльність відповідає актуальним потребам ринку та ґрунтується на попередньому досвіді, на сучасних досягненнях у сфері правоохоронної діяльності.

Метою освітньої діяльності з підготовки фахових молодших бакалаврів за спеціальністю К9 Правоохоронна діяльність є підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців правоохоронної діяльності: забезпечення публічної безпеки і порядку; охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності; надання, в межах визначених законом, послуг особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги і несуть особисту та професійну відповідальність за свої дії.

85-річний досвід освітньої діяльності Коледжу, 47-річний досвід підготовки юристів, 10-річний  досвід підготовки та перепідготовки правоохоронців для системи УМВС України у Чернівецькій області за окремими спеціальними програмами (1994-2004 роки), сформував базу для розвитку наукової, навчальної, виховної та практичної діяльності для учасників освітнього процесу.

 

Переваги навчання в Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права за спеціальністю:

  • достатня матеріально-технічна база,  організаційне, наукове, навчально-методичне та інформаційне забезпечення освітнього процесу; підключення до електронних бібліотек та електронних інформаційних ресурсів закладів вищої освіти системи Укркоопспілка та кращих освітніх закладів юридичного та правоохоронного спрямування України;
  • високий кадровий потенціал, досконала система підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників;
  • спрямована на перспективу система організації наукової діяльності викладачів та здобувачів освіти, розвиток міжнародної співпраці;
  • якісне наукове, навчально-методичне та технічне забезпечення освітнього процесу;
  • високий рівень інформатизації та цифровізації на всіх етапах організації освітнього процесу, використання сучасних комп’ютерних систем і технологій та ліцензованого програмного забезпечення, професійних прикладних фахових програм;
  • високий показник працевлаштування випускників (понад 75 відсотків у рік закінчення Коледжу);
  • укладання угод про співпрацю з установами, підприємствами та організаціями юридичного та правоохоронного спрямування, якими передбачено забезпечення здобувачів освіти базами для проходження навчальної та виробничої практики та подальшого працевлаштування;
  • конкурентно приваблива вартість навчання у Коледжі;
  • безпекова складова – наявність трьох укриттів, у тому числі протирадіаційного, що дає змогу організовувати освітній процес для всіх його учасників в одну зміну тощо.

 

Особливий акцент необхідності запровадження підготовки фахових молодших бакалаврів за спеціальністю К9 Правоохоронна діяльність у Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права полягає у формуванні у майбутніх правоохоронців здатності аналізувати міграційну ситуацію в Україні, відповідно до закону організовувати та забезпечувати вжиття заходів щодо запобігання, виявлення та припинення порушень міграційного законодавства, враховуючи регіональну особливість близькості кордонів ЄС (Румунії). Також майбутні правоохоронці поглиблено опановуватимуть особливості превентивної діяльності в ювенальній сфері. Це обумовлено необхідністю посилення захисту прав дітей та надійне забезпечення інтересів дитини як пріоритетного міжнародного стандарту у цій сфері.

 

Фаховий молодший бакалавр ОПП «Правоохоронна діяльність» під час навчання в Коледжі набуватиме таких вмінь:

  • усвідомлення функцій держави, форм реалізації цих функцій, правових основ правоохоронної діяльності, дотримання основних принципів реалізації правоохоронної функції держави;
  • здатність професійно та ефективно діяти у складних ситуаціях службової діяльності;
  • здатність здійснювати інформаційно-пошукову та інформаційно-аналітичну роботу;
  • здатність використовувати засоби орієнтування на місцевості, технічні прилади та спеціальні засоби і бази даних;
  • здатність до застосування нормативно-правових актів щодо охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;
  • здатність забезпечувати особисту безпеку при виконанні службових завдань;
  • здатність використовувати засоби попередження та припинення протиправних посягань;
  • здатність до застосування заходів з попередження та усунення непередбачуваних негативних явищ природного та соціального характеру (пожежі, аварії, повені тощо);
  • здатність визначати належні та придатні для юридичного аналізу факти;
  • здатність надавати невідкладну домедичну допомогу постраждалим особам;
  • здатність до оцінки ризиків, що впливають на ефективне виконання професійної діяльності;
  • здатність у визначених законом випадках застосовувати засоби фізичного впливу, спеціальні засоби та вогнепальну зброю, тактичні прийоми;
  • здатність брати участь у забезпеченні публічної безпеки та порядку, охорони об’єктів усіх форм власності, запобіганні, виявленні та припиненні адміністративних і кримінальних правопорушень, у здійсненні заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров’ю фізичних осіб;
  • здатність до застосування у професійній діяльності основ криміналістичних та кримінально процесуальних знань;
  • здатність здійснювати заходи щодо контролю за дотриманням фізичними та юридичними особами спеціальних правил та порядку зберігання і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, боєприпасів, вибухових речовин і матеріалів, інших предметів, матеріалів і речовин, на які поширюється дозвільна система.

 

Кадрове забезпечення освітньої діяльності  за спеціальністю К9 Правоохоронна діяльність

У Коледжі сформовано висококваліфікований педагогічний колектив, накопичено великий педагогічний досвід та унікальні освітянські традиції. Основні зусилля педагогічного колективу зорієнтовані на зростання педагогічної майстерності і підвищення якості підготовки фахівців.  Педагогічні працівники Коледжу систематично проходять підвищення кваліфікації, стажування та атестацію.

Освітній процес у Коледжі забезпечують 5 циклових комісій, у складі яких 10 кандидатів наук, 41 викладач вищої кваліфікаційної категорії, 3 викладачів-методистів, 3 відмінників освіти України, 10 працівників-практиків.    

 До проведення навчальних занять зі спеціальних дисциплін залучаються фахівці-практики, що мають понад 20-річний досвід роботи у правоохоронних органах.

Всі  викладачі,  що забезпечуватимуть навчання фахових молодших бакалаврів за спеціальністю К9 Правоохоронна діяльність, мають вищу кваліфікаційну категорію, з них 3 кандидатів юридичних наук, 2 викладачі-методисти, 1 відмінник освіти України, 5 працівників-практиків.    

 

Працевлаштування випускників

Випускники можуть займати посади в Національній поліції України, інших структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ України, Служби Безпеки України, органів виконавчої влади, Державній податковій служби України, недержавних правоохоронних структур, юридичних та консалтингових компаній. А також можуть працювати за посадами, які належать до професій розділу «Фахівець» ДК 003:2010 «Класифікатор професій»: Інспектор митної служби, Інспектор податкової служби, Інспектори правоохоронних органів, кримінально-виконавчої служби, воєнізованої охорони, приватні детективи та фахівці з дізнання, Інспектори воєнізованої охорони та приватні детективи, Інспектори правоохоронних органів та фахівці з дізнання, Фахівці кримінально-виконавчої служби.

 

Основні дисципліни, які складають фахову підготовку:

  • Історія та культура України
  • Основи філософських знань
  • Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • Економічна теорія
  • Інформатика і комп`ютерна техніка
  • Екологія, безпека життєдіяльності та охорона праці
  • Основи кооперації
  • Фізичне виховання та спеціальна фізична підготовка
  • Теорія держави і права
  • Деонтологічні основи правоохоронної діяльності
  • Конституційне право України
  • Цивільна безпека та цивільний захист
  • Адміністративне право та адміністративний процес
  • Кримінальне право та кримінальний процес
  • Цивільне право та цивільний процес
  • Судові та правоохоронні органи
  • Кримінологія
  • Основи криміналістики та оперативно-розшукова діяльність
  • Кримінально-виконавче право
  • Правове регулювання дозвільної системи та охоронної діяльності
  • Інформаційні технології в правоохоронній діяльності
  • Основи комунікації
  • Вогнева підготовка
  • Тактико-спеціальна підготовка
  • Домедична підготовка
  • Інформаційне право
  • Юридична психологія
  • Забезпечення прав людини у правоохоронній діяльності
  • Ювенальна превенція
  • Спеціальна техніка
  • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • Особиста безпека поліцейського
  • Логіка
  • Полаткове право
  • Трудове право
  • Історія держави і права України

Обирай спеціальність:

pravo


Галузь знань 08 Право
Спеціальність 081 Право
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Право
Право
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 3 роки
на основі базової середньої освіти – 4 роки
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

 

Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо.

Юридична освіта в Коледжі націлена на підготовку фахового молодшого бакалавра з права, формування у нього правової культури, громадянської компетентності, розуміння та сприйняття понять справедливості, рівності, свободи, миру та демократії, прав і свобод людини у демократичному суспільстві. При підготовці майбутніх юристів Коледж враховує сучасні інтеграційні процеси, перспективи входження України у європейський простір, потребу гармонізації українського законодавства до європейського.

Освітньо-професійна програма підготовки фахового молодшого бакалавра розкриває широкий спектр юридичних дисциплін, таких як:

  • цивільне право та процес;
  • кримінальне право та процес;
  • адміністративне право та процес;
  • сімейне право;
  • господарське право;
  • трудове право;
  • конституційне право;
  • земельне право;
  • міжнародне право та інші галузі права.

Новим напрямом в навчанні майбутніх юристів є медіація, яка знайомить студентів з новим інститутом альтернативних способів вирішення конфліктів.

Випускники спеціальності «Право» підготовлені до роботи в різних правничих установах і можуть працювати в управліннях пенсійного фонду України, фондах соціального страхування, державних податкових інспекціях, відділах реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Крім того, випускників спеціальності потребують юридичні консультації, нотаріальні установи, підприємства, які в своїх штатних розкладах мають посади юристів.

Основні переваги професії:

  • Престижність;
  • Елітність;
  • Інтелектуальна привабливість;
  • Колективність праці;
  • Висока заробітна плата;
  • Кар’єрний зріст;
  • Широке коло ділових знайомств;
  • Високий статус у суспільстві та можливість реалізації своїх професійних якостей та життєвих цілей.

Фахові компетентності спеціальності:

  • Знання основ теорії та філософії права, структури правничої професії та її ролі у суспільстві.
  • Знання історії права та державних інститутів.
  • Знання стандартів правничої професії.
  • Знання міжнародних стандартів прав людини.
  • Знання Конвенції з захисту прав людини та основоположних свобод, а також прецедентної практики Європейського суду з прав людини.
  • Знання засад і доктрин міжнародного публічного права, а також змісту основних міжнародно-правових інститутів.
  • Знання основ права Європейського Союзу.
  • Знання засад і доктрин національного права, а також змісту правових інститутів таких фундаментальних галузей права, як: конституційне право, адміністративне право і адміністративне процесуальне право, цивільне і цивільне процесуальне право, трудове право, кримінальне і кримінальне процесуальне право.
  • Навички реалізації та застосування норм матеріального і процесуального права.
  • Уміння застосувати знання у практичній діяльності при моделюванні правових ситуацій.
  • Здатність визначати належні та прийнятні для юридичного аналізу факти.
  • Здатність аналізувати правові проблеми та формувати правові позиції.
  • Здатність застосовувати юридичну аргументацію.
  • Здатність виявляти проблеми правового регулювання і пропонувати способи їх вирішення, включаючи подолання юридичної невизначеності.
  • Навички логічного, критичного і системного аналізу документів, розуміння їх правового характеру і значення.
  • Навички консультування з правових питань, зокрема, можливих способів захисту прав та інтересів клієнтів, відповідно до вимог професійної етики, належного дотримання норм щодо нерозголошення персональних даних та конфіденційної інформації.
  • Навички самостійної підготовки проектів актів правозастосування.
  • Здатність до критичного та системного аналізу правових явищ і застосування набутих знань у професійній діяльності.

У рамках спеціальності «Право» студенти беруть участь у:

  • наукових гуртках: «Дебатний клуб», «Що?Де?Коли?», «Студентське наукове товариство», брейн-рингах та олімпіадах;
  • наданні практичної безоплатної правової допомоги через проект «Юридична клініка»;
  • науково-практичних конференціях, круглих столах, наукових семінарах.

Переваги навчання в Чернівецькому кооперативному економіко-правовому коледжі за спеціальністю 081 «Право»:

  • отримання диплома державного зразка за обраною спеціалізацією;
  • освітній процес проводиться за програмами, які відповідають сучасним стандартам, із залученням новітніх методик;
  • студенти мають можливість працювати в комп’ютерних класах, опановувати найсучасніші програмні продукти, що сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців;
  • участь у всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях;
  • під час навчального процесу використовуються мультимедійні технології, проводяться практичні заняття з елементами ділових ігор, майстер-класи із запрошенням керівників баз практики, зустрічі з відомими юристами та громадськими діячами;
  • можливість продовжувати навчання за ступеневою освітою у Львівському торговельно-економічному університеті, Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича та інших провідних вузах України для здобуття освітнього рівня бакалавра та магістра;
  • активна співпраця Коледжу з іноземними партнерами – вищими закладами освіти і установами.
  • працевлаштування в провідних установах області.

Працевлаштування професійних юристів:

  • органи правосуддя;
  • органи дізнання та слідства;
  • органи державної законодавчої та виконавчої влади;
  • органи місцевого самоврядування;
  • юридичні служби підприємств усіх форм власності;
  • дипломатичні та консульські установи;
  • міжнародні організації;
  • страхові компанії;
  • нотаріальні контори;
  • правоохоронні органи;
  • податкові органи;
  • митні органи;
  • державний реєстр актів цивільного стану;
  • інформаційна сфера;
  • освітні та наукові установи.

Багато випускників-юристів посідають вагомі місця в юридичних, управлінських, освітніх та інших структурах Чернівецької області та за її межами.

Випускники успішно працюють у будь-якій юридичній сфері в Україні: суд, податкова та митна служба, адвокатура, прокуратура, нотаріат, юстиція, правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування, НАБУ, ДБР, БЕБ, в установах банків, юридичних службах державних підприємств, комерційних установ, IT-підприємств та інше.

Спеціальність Право – це вибір тих, хто хоче втілити свої мрії в реальність!


 

 

Спеціальність: "Готельно-ресторанна справа"

Галузь знань J Транспорт та послуги
Спеціальність J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Готельно-ресторанна справа
Готельно-ресторанний бізнес
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки
на основі базової середньої освіти – 3 роки
Форми навчання денна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Організація ресторанного господарства
  • ОК 13. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • ОК 14. Технологія продукції закладів ресторанного господарства
  • ОК 15. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • ОК 16. Гігієна і санітарія
  • ОК 17. Барна справа
  • ОК 18. Організація готельного господарства
  • ОК 19.Технологія обслуговування в готелях
  • ОК 20. Основи менеджменту
  • ОК 21. Основи маркетингу
  • ОК 22. Управління якістю продукції та послуг
  • ОК 23. Економіка підприємств сфери обслуговування
  • ОК 24. Бухгалтерський облік
  • ОК 25. Основи психології та етика ділового спілкування
  • ОК 26. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному господарстві
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Виробнича практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Основи товарознавства
  • ВК 2. Захист прав споживачів
  • ВК 3.Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 4. Організація туризму
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Основи підприємництва
  • ВК 7. Організація власної справи
  • ВК 8. Комунікативний менеджмент

Якщо Ви бажаєте:

  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • керівником закладу ресторанного бізнесу;
  • адміністратором готельно-ресторанного комплексу;
  • начальником цеху;
  • метрдотелем;
  • барменом;
  • офіціантом;
  • фахівцем з кейтерингу.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Стрімкий розвиток індустрії гостинності та збільшення попиту на якісний сервіс роблять цю спеціальність надзвичайно актуальною. Освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа» спрямована на підготовку фахівців, які володіють сучасними знаннями щодо функціонування готельно-ресторанних комплексів та кейтерингових компаній. Випускники здобувають необхідні компетенції для ефективної роботи у сфері гостинності, що забезпечує їм конкурентоспроможність на ринку праці та можливість кар’єрного зростання як в Україні, так і за кордоном.

Спеціальність «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» має численні професійні переваги, які сприяють успішній кар'єрі, а саме:

  • отримання знань та навичок у галузі готельного, ресторанного бізнесу та кейтерингу,
  • вивчення ефективних стратегій управління готелями, ресторанами та іншими закладами громадського харчування, а також основ обслуговування клієнтів і побудови взаємовигідних відносин з ними;
  • отримання навичок з управління людськими ресурсами в готельному і ресторанному бізнесі та методів мотивації, планування графіків роботи, навичок комунікації та лідерства;
  • розвиток творчості та бізнес-креативності в розробці унікальних концепцій готельних послуг та ресторанних закладів, створення інноваційних меню, організація кейтерингового обслуговування;
  • розвиток підприємницького мислення, творчості, навичок управління та адаптації до змін, що робить спеціальність привабливою для тих, хто бажає працювати в захоплюючій та динамічній галузі готельно-ресторанного бізнесу.

Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» є фахівцями новітньої формації, здатними задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахові молодші бакалаври з готельно-ресторанної справи та кейтерингу володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.

Студенти спеціальності є активними учасниками всіх професійних заходів коледжу, міста та всеукраїнського рівня. Щорічно на відділенні туристично-ресторанного обслуговування та харчових технологій проводяться тижні за фахом, студентські науково-практичні конференції, професійні конкурси, майстер-класи, флешмоби, що сприяє підвищенню професійної майстерності та вдосконалює фахові компетентності.

Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів лабораторія з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, навчальний ресторан, готель, тренінг-бар, 7 комп’ютерних лабораторій, де студенти мають можливість вивчати фахові прикладні програми, читальна, актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет.

Складовою освітньо-професійної програми є виробнича практика, яку здобувачі освіти проходять у кращих закладах готельно-ресторанного господарства міста та області.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria4238aff5a5

Спеціальність: "Харчові технології"

Галузь знань G Інженерія, виробництво та будівництво
Спеціальність G13 Харчові технології
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Харчові технології
Харчові технології
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 2 роки 5 місяців
на основі базової середньої освіти – 3 роки 5 місяців
Форми навчання денна,заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

  • ОК 1. Історія та культура України
  • ОК 2. Основи філософських знань
  • ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
  • ОК 5. Основи правознавства
  • ОК 6. Економічна теорія
  • ОК 7. Вища і прикладна математика
  • ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка
  • ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці
  • ОК 10. Основи кооперації
  • ОК 11. Фізичне виховання
  • ОК 12. Харчова хімія
  • ОК 13. Біохімія
  • ОК 14. Мікробіологія та фізіологія
  • ОК 15. Гігієна і санітарія
  • ОК 16. Процеси і апарати харчових виробництв
  • ОК 17. Основи інженерної  та комп’ютерної графіки
  • ОК 18. Бухгалтерський облік
  • ОК 19. Технологія виробництва кулінарної продукції
  • ОК 20. Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
  • ОК 21.Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства
  • ОК 22. Управління якістю і НАССР харчової продукції
  • ОК 23. Товарознавство продовольчих товарів
  • ОК 24. Устаткування закладів ресторанного господарства
  • ОК 25. Економіка підприємства
  • ОК 26. Технологія виробництва кондитерської продукції
  • ОК 27. Навчальна практика
  • ОК 28. Технологічна практика
  • ОК 29. Переддипломна практика

Перелік вибіркових компонентів:

  • ВК 1. Особливості зарубіжного сервісу
  • ВК 2. Основи підприємництва
  • ВК 3. Естетика у закладах ресторанного господарства
  • ВК 4. Спеціальне малювання та декоративна пластика
  • ВК 5. Соціологія
  • ВК 6. Психологія та етика ділових відносин
  • ВК 7. Технологія напоїв з основами барної справи
  • ВК 8. Основи маркетингу
  • ВК 9. Інноваційні технології в ресторанному господарстві
  • ВК 10. Трудове право

Якщо Ви бажаєте:

  • створити власний заклад ресторанного господарства;
  • досягти успіху у сфері ресторанного господарства;
  • на рік швидше від ровесників отримати диплом, зайнятись практичною діяльністю та поглиблювати знання у закладах вищої освіти.

Якщо Ви хочете працювати:

  • шеф кухарем;
  • су-шефом;
  • завідувачем виробництва;
  • техніком - технологом;
  • техніком-лаборантом;
  • майстром виробничого навчання;
  • спеціалістом з якості продукції та обслуговування.

ОБИРАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ!

Спеціальність Харчові технології орієнтована на розвиток професійних компетентностей фахівців для здійснення ефективної діяльності підприємств харчової промисловості, які застосовують основні поняття і принципи проєктування та функціонування підприємств харчової промисловості і закладів ресторанного господарства, систему управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутність та параметри технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципи розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій, а також сучасне технологічне і лабораторне обладнання, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення. Освітньо-професійна програма «Харчові технології» має численні професійні переваги, які сприяють успішній кар'єрі, а саме:

  • уміння впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів з врахуванням принципів інтенсифікації технологічних процесів;
  • знання технологічних процесів на основі розуміння їх сутності з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення.
  • уміння організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів досліджень;
  • уміння забезпечувати якість харчових продуктів у межах сучасних систем управління якістю та безпечністю на основі системи знань про закономірності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу та під час зберігання харчових продуктів;
  • уміння розробляти нові та удосконалювати існуючі харчові технології з метою реалізації принципів ресурсозаощадження та раціонального харчування;
  • знання та вміння обирати та експлуатувати технологічне обладнання харчових виробництв, модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці);
  • знання з формування стратегії в галузі харчових технологій;
  • впровадження та розробка ефективних методів організації праці.

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria44b4dad752

Матеріально-технічна база коледжу, наявність висококваліфікованих викладачів, практичних спеціалістів створюють умови, які забезпечують засвоєння глибоких знань, надбання професійних умінь, необхідних майбутнім фахівцям. Закріпити і поглибити свої знання, навики, студенти коледжу мають можливість під час проходження виробничої практики в кращих ресторанах міста та області.

Де працюють наші випускники?

Кафе, бари, ресторани, фабрики з виробництва готової іжі, виробництва заморожених продуктів, продуктів тривалого зберігання, кейтерингові компанії, заклади з доставки харчової продукції, веганські заклади ресторанного бізнесу, пункти харчування у дитячих садках, школах, лікарнях, крафтові виробництва десертів, сиру, піци, напоїв та інших продуктів, кулінарні студії, фудтраки, лабораторії з дослідження безпечності харчової продукції, заклади професійної освіти тощо.

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ

ОПП ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ

Галузь знань D Бізнес, адміністрування та право
Спеціальність D1 Облік і оподаткування
Освітньо-професійна програма
Освітня програма
Облік і оподаткування
Облік і оподаткування
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр
Термін підготовки на основі повної загальної середньої освіти – 1 рік 10 місяців
на основі базової середньої освіти – 2 роки 10 місяців
Форми навчання денна, заочна
Документи про освіту Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка
Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти


Бухгалтер – це професія, яка завжди була й буде однією з найбільш затребуваних на ринку праці і ніколи не втратить своєї актуальності! Жодне підприємство, державне чи приватне, не може здійснювати господарську діяльність без бухгалтерського обліку. Бухгалтерів зараховують у штат співробітників або користуються послугами бухгалтерського супроводження, на яких спеціалізуються консалтингові та аутсорсингові компанії.

Бухгалтер виконує відповідальну ділянку роботи, від якої напряму залежить фінансовий результат діяльності суб’єкта господарювання. В обов’язки даного фахівця входить організація та ведення управлінського та податкового обліку, нарахування заробітної плати співробітникам, ведення розрахунків з контрагентами, з бюджетом, з фінансовими органами; розробка заходів, спрямованих на скорочення витрат та податкові відрахування, вишукування резервів збільшення доходності та прибутковості бізнесу, формування і здавання фінансової та податкової звітності. Окрім того, бухгалтер є головним контролером збереження майна та фінансових ресурсів, він організовує та бере безпосередню участь в інвентаризаціях товарно-матеріальних цінностей, активно взаємодіє з банками та кредитними організаціями, займається зовнішньоекономічною діяльністю.

Сучасний бухгалтер – це універсальній фахівець, який володіє необхідним багажем знань з фінансів, оподаткування, права, економічного аналізу, ревізії, аудиту, страхування тощо. Бухгалтер вміло використовує інформаційні системи і технології: на сьогоднішній день бухгалтери працюють переважно з комп’ютеризованими формами обліку та формуванням електронної звітності. Заробітна плата бухгалтера в Україні прямує до європейської і завжди на 20-30 відсотків вище, ніж в середньому на ринку праці, а доходи бухгалтера зі знанням іноземної мови зростають одразу вдвічі. Справжніх професіоналів бухгалтерської справи завжди чекають посади ревізорів, податківців, аудиторів, фінансових директорів та керівників підприємств і організацій. Це означає, що перспективність даної професії досить висока, а бухгалтер – ключовий і завжди цінний співробітник.

Перелік обов’язкових освітніх компонентів:

ОК 1. Історія та культура України

ОК 2. Основи філософських знань

ОК 3. Українська мова (за професійним спрямуванням)

ОК 4. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

ОК 5. Основи правознавства

ОК 6. Економічна теорія

ОК 7. Вища і прикладна математика

ОК 8. Інформатика і комп’ютерна техніка

ОК 9. Екологія, безпека життєдіяльності та основи охорони праці

ОК 10. Основи кооперації

ОК 11. Фізичне виховання

ОК 12. Економіка підприємства

ОК 13. Фінанси підприємства

ОК 14. Бухгалтерський облік

ОК 15. Податкова система

ОК 16. Казначейська справа

ОК 17. Фінанси, гроші і кредит

ОК 18. Фінансовий облік

ОК 19. Економічний аналіз

ОК 20. Інформаційні системи і технології  в обліку

ОК 21. Облік і  звітність у бюджетних установах

ОК 22. Контроль і ревізія

ОК 23  Основи менеджменту та підприємництва

ОК 24. Навчальна практика

ОК 25. Виробнича практика

Перелік вибіркових  освітніх компонентів:

ВК 1. Бюджетна система

ВК 2. Кібербезпека

ВК 3. Банківські операції

ВК 4. Прикладні інформаційні системи

ВК 5. ШІ (штучний інтелект)

ВК 6. Захист прав споживачів

ВК 7. Організація власної справи

ВК 8. Страхування та страхові послуги

ВК 9. Основи маркетингу

ВК 10. Візуалізація даних та інфографіка

ВК 11. Бухгалтерський облік і звітність у фінансових установах

ВК 12. Соціологія

Сфера професійної діяльності:

Випускники мають можливість продовжити навчання у вищих закладах освіти за ступеневими освітніми програмами та зможуть реалізувати себе в різних сферах економічної діяльності:

  • в торговельних, комерційних структурах;
  • у сфері гостинності та послуг;
  • на виробництві;
  • в закладах ресторанного господарства;
  • в бюджетних установах;
  • у фінансово-кредитних установах;
  • в банківських установах;
  • в органах соціального забезпечення;
  • в органах фінансового контролю, незалежних аудиторських компаніях;
  • в Державній фіскальній службі;
  • в страхових агентствах;
  • в органах Державного казначейства;
  • в органах охорони здоров’я, освіти.

Перше робоче місце Ви можете знайти, обійнявши посаду бухгалтера, бухгалтера-фінансиста, бухгалтера-ревізора, бухгалтера-експерта, касира, касира-експерта, завідувача каси, ревізора, інспектора з інвентаризації, інспектора-ревізора, інспектора податкової служби, іншіх фахівців в галузі управління.

Переваги навчання у Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права за спеціальністю «Облік і оподаткування»:

  • у коледжі створені всі умови для якісної підготовки фахівців, розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти, навчання та виховання обдарованої молоді. Навчання здійснюється в кабінетах та лабораторіях, оснащених сучасними засобами навчання. До послуг студентів 7 сучасних комп’ютерних лабораторій (з цілодобовим підключенням до системи Інтернет). В освітньому процесі використовується найсучасніша мультимедійна техніка, вивчаються інформаційні системи і технології обліку з ліцензованим програмним забезпеченням.
  • для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» обладнано спеціалізовані лабораторії «Навчальний банк - Укоопспілка» та «Навчальна бухгалтерія»,  де студенти опановують інформаційні системи і технології з використанням сучасного програмного забезпечення: системи автоматизації BAS, ULTRA, «М.Е.Док», «Арт-Звіт-Плюс», «Ліга-Закон Еліт», «Парус: Консультант» тощо;
  • освітній процес забезпечують досвідчені викладачі вищої кваліфікаційної категорії, більшість з яких мають практичний досвід роботи за фахом;
  • на спеціальності «Облік і оподаткування» цікаво навчатися завдяки активному використанню різних форм і методів навчання, які дозволяють розкрити індивідуальність кожного студента. Творча студентська молодь бере активну участь у предметних гуртках та наукових товариствах, професійних конкурсах, екскурсіях на провідні підприємства і організації міста та області, олімпіадах, науково-практичних конференціях, ділових іграх, професійних семінарах, які проводяться на рівні коледжу, в підприємствах, установах та організаціях міста та області;
  • для організації практичного навчання та сприяння подальшому працевлаштуванню випускників, коледжем укладено понад 50 угод з провідними організаціями, установами та підприємствами Буковини, зокрема, з провідними банківськими установами «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Акцент-банк» тощо;
  • бібліотека коледжу має підключення до електронних бібліотек та електронних інформаційних ресурсів закладів вищої освіти системи Укркоопспілка;
  • в інфраструктуру коледжу входять актова та спортивна зали, їдальня, бар, медпункт, стоматологічний кабінет, гуртожиток;
  • у коледжі забезпечена безпекова складова – наявність трьох укриттів, у тому числі протирадіаційного, що дає змогу організовувати освітній процес для всіх його учасників в одну зміну;
  • в освітній процес впроваджуються елементи дистанційного навчання, що дає студентам можливість не припиняти навчання у разі надзвичайних обставин;
  • коледж має високий показник працевлаштування випускників;
  • конкурентно приваблива вартість навчання;
  • ви маєте можливість на рік швидше за ровесників отримати диплом та розпочати практичну діяльність, забезпечувати власний добробут та водночас продовжувати навчання у закладах вищої освіти за скороченим терміном навчання.

 

Запрошуємо Вас приєднатися до нашої дружньої студентської родини!

View the embedded image gallery online at:
http://college.cv.ua/11-content?start=40#sigProGalleria78c940845a